Jana Nagyová skončila na vládě, odstupné nedostala

Domácí Domácí
9. 8. 2013 11:58
Úřad s ní k pátku uzavřel dohodu o ukončení pracovního poměru.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Jana Nagyová již není zaměstnankyní úřadu vlády. Ten s ní k pátku uzavřel dohodu o skončení pracovním poměru.

Nagyová ve vládě pracovala jako vrchní ředitelka kabinetu předsedy vlády Petra Nečase.

Dohoda není spojena s žádnými finančními kompenzacemi a podle mluvčího úřadu Jana Hrubeše z ní tak pro stát nevyplývají žádné finanční závazky.

"Jsem velice rád, že se mi problém s ukončením pracovního poměru paní Nagyové podařilo vyřešit naprosto standardní cestou a že se tím uzavřel prostor pro jakékoliv spekulace," doplnil  Úřadu vlády ČR Radek Augustin.

Nagyová byla v červnu roku 2013 v rámci rozsáhé akce Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu zadržena a obviněna nejméně ze dvou trestných činů.

Měla se podílet na poskytování trafik poslancům, je zahrnuta také v případu sledování Nečasovy manželky vojenskou rozvědkou.

Jak již dříve upozorňovala některá média i politici, na úřadu měla velký vliv, a to především na Nečase, se kterým udržovala milostný poměr. Spekulace o jejich vztahu ovšem premiér dlouhou dobu odmítal, veřejně se k Nagyové přihlásil až poté, co vypukla celá kauza.

Podle médií se Nagyová angažovala také ve výběru nového šéfa České televize a byla i v komisi, jež se pokoušela vybrat nového šéfa Lesů ČR.

Letos v lednu vzbudilo pozornost zveřejnění výše odměn, které Nagyová dostává, což Nečas označil za politický útok. Kvůli zveřejnění je stíhán mimo jiné bývalý ředitel rozvědky Karel Randák.

Nagyová si na úřadu vlády v posledních dvou letech zřejmě přišla až na 998 000 korun ročně, k tomu navíc dostávala ještě ony statisícové odměny. Za rok 2011 činily 1,22 milionu.

 

Právě se děje

Další zprávy