Grebeníček už se nechce stát předsedou KSČM

redakce DOM
13. 5. 2008 19:32
Dejme šanci mladým, napsal údajně v dopise
Miroslav Grebeníček z KSČM na schůzi sněmovny.
Miroslav Grebeníček z KSČM na schůzi sněmovny. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Bývalý dlouholetý předseda komunistů Miroslav Grebeníček nebude na víkendovém sjezdu KSČM kandidovat na předsedu strany.

Grebeníček to podle serveru ceskenoviny.cz oznámil v dopise své krajské organizaci a předsedovi strany Vojtěchu Filipovi.

Podle kuloárových informací Grebeníček v listu píše, že by současní straničtí lídři měli dát šanci mladým.

O křeslo šéfa KSČM se na sjezdu budou ucházet pravděpodobně poslanci Stanislav Grospič a Soňa Marková a europoslanec Miloslav Ransdorf. Současný předseda strany Vojtěch Filip bude funkci obhajovat.

Sjezd komunistů proběhne o víkendu 17. a 18. května v Hradci Králové. Kromě předsedy se na něm bude volit také pět místopředsedů strany. Komunisté také budou schvalovat svůj program na další čtyři roky.

Předseda Komunistické strany Čech a Moravy nemůže na prvomájových oslavách v Praze chybět, program má ale údajně náročný, protože chce stihnout navštívit i další místa...
Předseda Komunistické strany Čech a Moravy nemůže na prvomájových oslavách v Praze chybět, program má ale údajně náročný, protože chce stihnout navštívit i další místa... | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz
Přečtěte si:
Šéf KSČM Filip online: My nejsme B tým ČSSD
 

Právě se děje

Další zprávy