Fischer v předstihu oznámil, že má dluh 800 tisíc

Kateřina Eliášová
29. 4. 2009 17:45
Majetkové přiznání musí politici odevzdat do konce června
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Designovaný premiér Jan Fischer odevzdal ve sněmovně v předstihu přiznání za loňský rok, ve kterém odkryl své majetkové poměry.

Fischer přiznal osmisettisícový dluh, úvěry má na splátky bytu a auta.

Čestné prohlášení o majetku podávají veřejní funkcionáři dle zákona o střetu zájmů.

Fischer si od  stavební spořitelny si půjčil 200 tisíc korun na byt, na auto splácí 363 tisíc korun. Vzal si také dva spotřebitelské úvěry, jeden na 195 tisíc korun a druhý na 75 tisíc korun.

Žádné další údaje Fischerovo čestné prohlášení neobsahuje. Designovaný premiér neuvádí žádný peněžní či majetkový dar, ani movitý či nemovitý majetek.

Z přiznání o majetku se také dozvíme, že Fischer pracoval loni pouze jako předseda Českého statistického úřadu, žádné další vedlejší zaměstnání neměl a ani nepodnikal.

Veřejní činitelé mají v majetkovém přiznání uvádět podnikání, vedlejší příjmy nad 100.000 korun, získané nemovitosti nebo movité věci nad půl milionu korun, akcie a podíly v obchodních společnostech nad 50.000 korun a nesplacené finanční závazky.

Zákon umožňuje zveřejnit pouze údaje o zákonodárcích a členech vlády, Rady pro vysílání a o uvolněných, tedy placených členech krajského nebo obecního zastupitelstva.

 

Právě se děje

Další zprávy