DOKUMENT: Rezignační dopis Jana Schwippela

17. 9. 2008 10:53
Přečtěte si, jak vysvětluje svůj odchod

Praha - Poslanecký klub ODS přišel během několika dní už o druhého poslance.

Po Juraji Ranincovi ohlásil svůj odchod i další zákonodárce občanských demokratů - Jan Schwippel. I on patří do skupiny rebelů kolem exministra financí Vlastimila Tlustého. I on jako hlavní důvod uvádí více než vlažný postoj vládnoucí strany ke kauze poslance Jana Moravy.

Redakce Aktuálně.cz přináší jeho rezignační dopis adresovaný šéfovi klubu Petru Tluchořovi v plném znění:

Vážený pane předsedo,

 oznamuji Vám, že k dnešnímu dni ukončuji své členství v poslaneckém klubu ODS.

 Hlavním důvodem tohoto mého rozhodnutí je můj nesouhlas s přístupem vedení klubu a vedení ODS k řešení takzvané kauzy Morava, který považuji za neférový a neseriózní. Obávám se, že bez důvěryhodné snahy tuto záležitost plně a důsledně objasnit nelze do budoucna zaručit, že se něco podobného nebude opakovat.

 Kauza Morava je mým důvodem nejzávažnějším, ale nikoli jediným. Od počátku Vašeho působení ve funkci předsedy poslaneckého klubu pociťuji trvalou a soustavnou tendenci omezovat prostor pro svobodnou výměnu názorů. V současné chvíli již pro sebe v poslaneckém klubu ODS nespatřuji žádnou další perspektivu.

 Ctím dané slovo, a proto budu dál hájit a prosazovat volební program ODS. Svůj mandát budu v souladu s poslaneckým slibem vykonávat dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Předpokládám, že mi to umožní, tak jako v minulosti, podpořit drtivou většinu koaličních návrhů.

S přátelským pozdravem

Jan Schwippel

 

Právě se děje

Další zprávy