ČSSD chce mimořádné jednání sněmovny kvůli ataku na ČT

Martina Machová Martina Machová
16. 3. 2011 10:07
Projednat na plénu chtějí sociální demokraté i kauzu ProMoPro
Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka
Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka | Foto: Jan Langer

Praha - Sociální demokraté chtějí, aby předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) svolala mimořádnou schůzi poslanců kvůli zásahu Vojenské policie v České televizi a kauze ProMoPro.

Novinářům to oznámil úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

"Jednání by mělo dva body. Informaci ministra obrany o okolnostech vojenského zásahu v ČT a informace ministra financí a pana Vondry k čerpání prostředků vynaložených během českého předsednictví," informoval Sobotka.

Socialisté tak reagují na úterní jednání sněmovny, kde se jim nepodařilo prosadit tyto body na pořad právě probíhající schůze.

"Čím je věc významnější a vyvolávající větší znepokojení veřejnosti, tím méně se o ní mluví v parlamentu," kritizoval odmítání návrhů opozice místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek. "Vládní koalice permanentně nasazuje opozici náhubek," dodal Sobotka.

Zatím vlažně se pak socialisté staví k iniciativě komunistů, kteří obdobný záměr ohlásili již během úterý. Na rozdíl od ČSSD jsou ve svých plánech ještě razantnější, plánují vyvolat hlasování o nedůvěře vládě.

Podle Sobotky se socialisté rozhodnou, zda jejich akci podpoří až podle úspěchu či neúspěchu schválení programu jimi navrhované mimořádné schůze.  

 

Právě se děje

Další zprávy