Bývalý premiér Paroubek přiznal: V sobotu se žením

mch
13. 11. 2007 18:01
Svatba má proběhnout v Mariánských lázních.
Jiří Paroubek a Petra Kováčová na golfovém hřišti na Karlštejně.
Jiří Paroubek a Petra Kováčová na golfovém hřišti na Karlštejně. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Předseda nejsilnější opoziční strany a někdejší premiér Jiří Paroubek potvrdil spekulace, že se o víkendu znovu ožení.

Jedou druhou manželkou se stane překladatelka Petra Kováčová.

Paroubek rozeslal do médií tiskové sdělení, v němž upřesnil, že se svatba odehraje v Mariánských lázní v kruhu rodiny a přátel.

Šéf ČSSD, jehož majetkové poměry se po rozvodu s první ženou Zuzanou veřejně protřásaly, připojil i informaci o nákladech na svatbu - dohadem 120 tisíc korun z větší části uhradí rodiče Kováčové.

Prohlášení Jiřího Paroubka

  • Svatba předsedy ČSSD Ing. Jiřího Paroubka a Mgr. Petry Kováčové proběhne v sobotu 17. listopadu v Mariánských lázních. Na základě dohody obou svatebčanů se jedná o neveřejný akt, který proběhne v uzavřené skupině rodinných příslušníků a blízkých přátel.
  •  Předpokládané náklady vynaložené na obřad, svatební hostinu a ubytování rodinných příslušníků jsou cca 120 000 korun českých, z čehož velkou část uhradí dle tradice rodiče nevěsty. Ubytování novomanželů v hotelovém apartmá je darem od majitele hotelu. Pozvaní svatebčané z řad přátel si ubytování platí ve vlastní režii.
  • Nastávající manželé považují svatební obřad za ryze soukromou záležitost. Zveřejnění této informace bylo nutné vzhledem k nepravdivým informacím, které se objevují v některých médiích. Po svatebním obřadu bude vydáno informační komuniké, které bude obsahovat základní informace týkající se svatby. Pro zástupce tisku, pokud budou mít zájem, bude po svatebním obřadu připraveno krátké setkání s novomanžely, určené především fotografům, případně televizním štábům.

Svatba i obřad mají podle serveru Novinky proběhnout v luxusním hotelu Esplanade v Mariánských Lázních.

Blog Petry Kováčové
Autor fotografie: Aktuálně.cz

S bývalou manželkou Zuzanou se Paroubek rozvedl letos v září. Již v předchozích vyjádřeních Paroubek avizoval, že si hodlá tlumočnici Petru Kováčovou v nejbližší době vzít.

 "Slečna Kováčová není můj chvilkový rozmar, není to dáma na pobavení, není to tedy milenka, ale partnerka, se kterou chci poté, až budu rozveden, uzavřít manželství. Připadá mi pochopitelné, že se svého partnera musím zastat," řekl v srpnu Paroubek při online rozhovoru se čtenáři Aktuálně.cz.

Jiří Paroubek přijel na golfový turnaj na Karlštejn se svojí přítelkyní Petrou Kováčovou.
Jiří Paroubek přijel na golfový turnaj na Karlštejn se svojí přítelkyní Petrou Kováčovou. | Foto: Ondřej Besperát

Kováčová se podle svých slov s předsedou ČSSD na většině politických problémů shodne. V srpnu si dokonce podala přihlášku do ČSSD. Sama ale zdůraznila, že vstup do strany není odrazovým můstkem pro politickou kariéru.

"Ne, v žádném případě a říkala jsem to několikrát, i když to bylo zase démonizováno, nechci dělat politickou kariéru, chci jenom vyjádřit své sympatie sociální demokracii," řekla Paroubkova nastávající.

 

Právě se děje

Další zprávy