Babišovi lídři chystají majetkový formulář pro poslance

Jan Němec (redaktor) Lucie Stuchlíková Sandra Štefaniková Jan Němec (redaktor), Lucie Stuchlíková, Sandra Štefaniková
4. 11. 2013 19:52
Jaký je majetek nových poslanců hnutí ANO. Někteří ho už přiznali, jiní čekají na šéfa
Foto: Vojtěch Marek

Praha - Vedení poslaneckého klubu hnutí ANO 2011 připravilo pro své poslance nejen etický kodex. V hnutí se připravuje i speciální formulář, podle něhož poslanci zveřejní svůj majetek.

Přiznání pak odevzdají společně poslanci do týdne od složení slibu ve Sněmovně, ale zatím není jisté, jaká data zůstanou takříkajíc pro vnitřní potřebu hnutí - tedy neví se, v jakém rozsahu budou majetková přiznání zveřejněna.

Deník Insider objevil tyto informace, když požádal všechny nové poslance hnutí ANO, aby popsali své majetkové poměry. Redakce chtěla vědět, jaké nemovitosti a cenné věci poslanci vlastní, zda mají dluhy nebo naopak úspory.

Většina nových zákonodárců to však prozatím odmítla a poukázala na vnitřní dohodu, že se přiznání odevzdají až po složení poslaneckého slibu. „Majetkové přiznání nám poskytnout nezakázali, ale teď vám ho nedám. Dohodli jsme se na společném postupu a ten budu respektovat," řekl Insideru lídr kandidátky v Plzeňském kraji Josef Vozdecký.

Zmíněný speciální formulář, který šéfové hnutí svým lidem připraví, by měl kopírovat majetkové přiznání, které poslanci odevzdávají poprvé po roce působení ve Sněmovně.

Čtěte více v placeném deníku Insider:
Jaký majetek mají někteří lídři Babišova hnutí.

 

Právě se děje

Další zprávy