Babiš zakládá líheň ANO, s mladými počítá i na kandidátky

Mikuláš Klang Mikuláš Klang
Aktualizováno 30. 4. 2015 23:19
Mládežnickou organizaci šéf hnutí a ministr financí oficiálně představí v pátek dopoledne.
Andrej Babiš
Andrej Babiš | Foto: Vojtěch Marek

Praha - ANO chce udělat další krok k tomu, aby se struktura hnutí přiblížila klasickým politickým stranám. Po Institutu pro politiku a společnost, který má pro ANO formulovat hodnoty, si seskupení okolo Andreje Babiše po vzoru Mladých sociálních demokratů nebo Mladých konzervativců vytváří líheň budoucích politiků.

V pátek dopoledne vicepremiér na parníku směrem do pražské Troje oficiálně zahájí činnost Mladého ANO.

"Volí nás mladí lidé a je zájem o to, u nás pracovat. A my chceme, aby se u nás angažovali a aby nám s hnutím pomáhali. Koneckonců je to jejich budoucnost," vysvětlil Aktuálně.cz Babiš, proč chce pro své hnutí mládežnickou organizaci.

Jak dodal, o vytvoření se uvažovalo už dlouho, všechny pokusy zatím nedopadly úspěšně. "Teď to založila skupina lidí, kteří nám pomáhali ve volbách, s organizací kampaní," dodal s tím, že pro začátek má organizace v krajích zhruba 130 členů, postupně by se mělo číslo zvětšovat.

Mladé ANO by sice mělo být samostatné, ale propojení s "dospělým" ANO bude podle Babiše zajištěno přes předsednictvo. Mladí by měli do začátku hlavně pomáhat a získávat zkušenosti.

Ve volbách Babiš počítá s tím, že se mladí prosadí i na volitelná místa na kandidátkách. "Mladé lidi potřebujeme, chceme, aby se angažovali," souhlasí.

 

Právě se děje

Další zprávy