Thor už se s Amerikou nespokojí, v zámoří vydělává víc

Kultura Kultura
18. 11. 2013 8:23
Celosvětově Thor už získal 330 milionů dolarů.
Foto: Falcon

Praha - Víkend 15. až 17. listopadu není pro Američany zvlášť výjimečný, proto i do kina se chodilo vesměs obyčejně. První místo obhájil nepřekvapivě druhý Thor: Temný svět s nepřekvapivými 38 miliony.

Severský bůh však trumfuje o řád lépe ve zbytku světa. U jedničky chodilo neamerické publikum jen ostýchavě, protože mimo zemi milovníků komiksů vedlejšího marvelovského hrdinu nikdo neznal. Tentokrát dorazil jako regulérní člen týmu Avengers a vyneslo mu to už 330 milionů k domácím 150. To už je víc, než kolik si Thor u Neameričanů odnesl za celou dobu (270 milionů).

Thor: The Dark World Complete B-Roll (2013)
Thor: The Dark World Complete B-Roll (2013)

Pokud nás tento týden může něco překvapit, je to nečekaně silný otvírák komedie The Best Man Holiday Malcolma D. Leeho. Komedie zaměřené na Afroameričany jsou sice lukrativní byznys už poměrně dlouho, 30 milionů u snímku za 17 však tvůrce jistě mile zaskočilo.

O třetí a čtvrtou pozici se s podobnou sumou o něco přesahující 8 milionů dělí Last Vegas a Ptačí úlet.

Pátí se sedmi a půl miliony skončili Jackass Presents: Bad Grandpa, pak Gravitace (jež už překročila světovou půlmiliardu) a finančně i přijetím rozporuplná Enderova hra shodně s 6,2 miliony.

 

Právě se děje

Další zprávy