VIDEO X-Meni se triumfálně vrátí v Budoucí minulosti

Kultura Kultura
29. 10. 2013 17:38
Singerův návrat k X-Menům strhává už první upoutávkou.
X-Men: Budoucí minulost.
X-Men: Budoucí minulost. | Foto: CinemArt

Video - Pokud Wolverine něco velmi explicitně připomněl, byla to absence party X-Menů tak, jak ji představil Bryan Singer, když před šťastnými třinácti lety nastartoval současnou komiksovou mánii.

I přes Singerovy následné neúspěchy v podobě fanoušky nepříliš kladně přijatého nejdražšího filmu své doby Superman se vrací a bez povšimnutí proběhnuvšího propadáku Jack a obři většinu diváků potěšilo, že pokračování První třídy po jistě schopném Matthew Vaughnovi přebere právě pomyslný otec filmové verze marvelovského týmu mutantů. Vaughn se přesunul na pozici producenta (role obou filmařů se tak oproti První třídě prohodily).

První upoutávka filmu X-Men: Budoucí minulost hraje právě na nostalgickou strunu. Za doprovodu podmanivé hudby Johna Murphyho z Boyleova sci-fi Sunshine se a na chvíli i u Hanse Zimmera rozehrávají skvěle gradované dvě minuty, jež nám mají primárně připomenout, že se vrací naši oblíbení hrdinové ztvárněni osvědčenými herci.

X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST - Official Trailer (2014)
X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST - Official Trailer (2014)

Předvede se Ian McKellen, Patrick Stewart, Hugh Jackman i Halle Berry. Ani na osazenstvo povedené První třídy se ale nezapomnělo a mladší verze hrdinů ztvární opět Michael Fassbender, James McAvoy a čerstvě oscarová Jennifer Lawrence.

Bude se cestovat časem, bude se zachraňovat svět, emoce potečou proudem a my doufejme, že Singer neztratil formu z dob jeho prvních dvou X-Menů. Teaser nasazuje laťku očekávání vysoko, ač především díky skvělému hudebnímu doprovodu. Jestli režisérův comeback vyjde, se to dozvíme 22. května příštího roku, kdy X-Men: Budoucí minulost dorazí do českých kin.

 

Právě se děje

Další zprávy