Kmotr unikl Gravitaci a nasbíral prvních deset milionů

ČTK Kultura ČTK, Kultura
29. 10. 2013 16:40
Drama Příběh Kmotra boduje první víkend v návštěvnosti kin.
Foto: Michaela Bruderová

Praha - Film Petra Nikolaeva s názvem Příběh kmotra, který líčí éru polistopadového vývoje české společnosti spojenou s korupcí, vraždami a tunelováním bank, se o uplynulém víkendu dostal na první místo žebříčku návštěvnosti tuzemských kin. Drama inspirované bestsellerem Jaroslava Kmenty Kmotr Mrázek o víkendu vidělo přes 71 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali téměř deset milionů korun.

Příběh Kmotra na druhé místo odsunul dosud vedoucí americké sci-fi Gravitace režiséra Alfonsa Cuaróna, které za čtyři týdny vidělo bezmála 150 tisíc lidí.

Na třetím místě je komedie Turbo, rovněž z americké produkce. Jejím hrdinou je animovaný malý šnek, který chce být co nejrychlejší. Následují Rivalové, americký snímek mapující v prostředí Formule 1 zápolení pilotů Jamese Hunta a Nikiho Laudy, jehož návštěvnost se blíží k hranici sto tisíc diváků. Na páté místo ze třetího v minulém týdnu klesl český Kameňák 4, na který si během tří týdnů našlo cestu téměř 110 tisíc lidí a tržby překročily 14 milionů korun.

Z domácí tvorby jsou Menzelovi Donšajni patnáctí, dramatický příběh z koncentračního tábora Colette, který režisér Milan Cieslar natočil podle předlohy Arnošta Lustiga, skončil osmnáctý. Na dvacátém místě je Hořící keř režisérky Agnieszky Hollandové, projekt o hrdinském činu studenta Jana Palacha sestříhaný ze stejnojmenné minisérie televize HBO.

 

Právě se děje

Další zprávy