Hobita si pro sebe kradou slizcí pavouci a sladká Lilly

Kultura Kultura
8. 11. 2013 16:39
Peter Jackson poodhalil fanouškům druhého Hobita
Elfka Tauriel (Evangeline Lilly).
Elfka Tauriel (Evangeline Lilly). | Foto: Warner Bros

Praha - Peter Jackson dokončil druhý díl Hobita s podtitulem Šmakova dračí poušť. Fanoušci už premiéry nemohou dočkat, a tak si štáb některé z nich (jistě ne náhodou většinou píšící pro nějaký ten americký webzin) pozval, aby jim předvedl dvacet již úplně dokončených minut. Co tito vyvolení fanoušci viděli?

Nejčastěji se mluví o hororově laděných scénách s pavouky, tvořících samozřejmě paralelu k Odule v Návratu krále. O Peteru Jacksonovi se všeobecně ví, že je silný arachnofobik a právě v Pánovi prstenů tvořil pavoučí monstrum tak, aby se ho on sám co nejvíc bál. V Hobitovi mu nové technologie nejspíš dovolí zajít v prezentaci slizkých nohatých bestií ještě dál.

Muselo samozřejmě dojít na Orlanda Blooma, reklamní kampaň má vůbec tendenci se k němu stále vracet, ve scénách, kdy jeho Legolas a Tauriel Evangeline Lilly konfrontují elfského krále Thranduila v podání Lee Pace. Kromě posledního jmenovaného nebyl nikdo z nich v předloze, Jackson si je však, zdá se, oblíbil.

Lilly, proslavená seriálem Ztraceni, prý vyzývá na pomyslný souboj o divácká srdce Liv Tyler coby Arwen z původní trilogie. Ona sama nicméně podotýká, že se především nechce vracet zpět a napodobovat cokoli z Pána prstenů, prý si raději ony filmy znovu ani nepouštěla.

The Hobbit: The Desolation of Smaug - Sneak Peek [HD]
The Hobbit: The Desolation of Smaug - Sneak Peek [HD]

Diváci se samozřejmě setkali i s trpaslíky ve scénách nejprve během jejich putování lesem, později v samotném Jezerním městě. Zde bude i Bard Luka Evanse, další nová postava, tentokrát se silnou oporou v knize. Zdá se, že sehraje ve filmu ještě větší roli a jeho vztah s trpaslíky bude přátelštější, ovšem tento dojem mohl být také jen vyvolán vhodným složením záběrů v ukázkách. Došlo i na náznaky kultovní pasáže z knihy, v níž trpaslíci prchají uzavřeni v sudech po řece.

Ke zklamání všech přítomných si tvůrci stále chystají odhalení draka Šmaka až na premiéru a neukázali z něj o mnoho víc, než kolik jsme viděli už v trailerech. Předvedl se naopak Martin Freeman v roli Bilba, který by snad měl mít konečně víc prostoru, aby ukázal svůj talent.

Vybraní fanoušci tedy viděli pár minut z Hobita, ovšem o tom nejzásadnějším budou mít jasno až z hotového filmu, stejně jako my. A sice o tempu, s nímž Jackson podle nejednoho diváka v Neočekávané cestě bojoval. O něm se přesvědčíme v našich kinech až 12. prosince.

 

Právě se děje

Další zprávy