Besson točí sci-fi se Scarlett Johansson. A nemá klid

Kultura Kultura
1. 11. 2013 14:44
Luca Bessona na Tchaj-wanu prý nadměrně ruší paparazziové.
Scarlett Johansson na festivalu v Benátkách.
Scarlett Johansson na festivalu v Benátkách. | Foto: Reuters

Tchaj-pej - Francouzský režisér Luc Besson točí na Tchaj-wanu nový snímek nazvaný Lucy. jeho hlavní hvězdou je Scarlett Johansson a téma nadmíru kontroverzní. Pojednává o pašování drog.

Obletovaná hollywoodská kráska a také Black Widow z Avengerů hraje ve sci-fi snímku podle Hollywood Reporter ženu, která převáží tajemné drogy, ale omylem se látka dostane do jejího těla a ona získá nadlidské schopnosti - dokáže se ihned cokoliv naučit, získá schopnost telepaticky pohybovat předměty a necítí žádnou bolest či utrpení.

Besson ovšem hlavní roli drog v příběhu odmítá. "Lucy není film o drogách, je to podobné jako byste tvrdili, že Gravitace je o ženě, která ztratila dítě. Film je čistě o našich rozumových schopnostech," říká filmař bez dalších podrobností. "V zásadě využíváme jen deset procent našeho mozku. Co se stane, když ho využijeme víc?" táže se režisér, který má na kontě takové filmové trháky, jako jsou Brutální Nikita, Magická hlubina, Leon, Pátý Element, Johanka z Arku, Angel-A nebo 96 hodin.

Natáčení ve slavném mrakodrapu Tchaj-pej 101 samozřejmě neuniklo místním novinářům, z čehož nemá čtyřiapadesátiletý francouzský režisér vůbec radost. Místní tisk dokonce vypustil informaci, že Bessona novináři rozzuřili natolik, že ostrovní metropoli chce opustit. Filmař, který na Tchaj-wanu točil jedenáct dní, potvrdil, že měl rozmíšky s paparazzii, ale spekulace, že kvůli tomu zvažuje předčasné ukončení natáčení, odmítl.

Zájmu novinářů se nicméně nelze divit, protože Lucy je největší hollywoodská produkce od natáčení filmu Pí a jeho život od Anga Lee. A jeden ze synů Leeho shodou okolností ve filmu i hraje, stejně jako například Morgan Freeman.

Rozčilený Besson řekl, že jako režisér má právo na to střežit před veřejností detaily, jako je účes a šaty Johanssonové, dokud se nový film neobjeví v kinech. "Nechceme, aby se objevovaly fotografie s novými šaty Scarlett," zdůraznil Besson. "Občas jsem nebyl schopen soustředění, protože mě to obtěžovalo," řekl na adresu novinářů. Zejména natáčení v noci bylo podle něj noční můrou kvůli "neustálému vyrušování paparazziů".

Práce na filmu Lucy zabere Bessonovi ještě další rok a že je ještě příliš brzy hovořit o tom, kdy půjde do kin, všeobecně se soudí, že bude mít premiéru během příštího roku.

Do českých kin ale dorazí už 14. listopadu jiný Bessonův hollywoodský projekt. V krimikomedii Mafiánovi hrají mimo jiné Michelle Pfeiffer a Robert De Niro.

 

Právě se děje

Další zprávy