Vydání Windows 8 se blíží.Vyšla finální ukázková verze

tl
8. 6. 2012 7:04
Podle Microsoftu je Windows 8 jeho zatím nejstahovanější operační systém
Windows 8 beta
Windows 8 beta | Foto: Microsoft

Už týden je na internetu uvolněná ukázková verze nového operačního systému Windows 8. Verze Release Preview je pravděpodobně poslední volně dostupnou ukázkou před tím, než Microsoft na podzim nový systém oficiálně pustí do prodeje. ISO soubor s ukázkovou verzí systému je ke stažení na oficiálních stránkách společnosti a to v tradičně v 32 nebo 64 bitové verzi. Release Preview je sice k dispozici ve 13 jazycích, čeština mezi nimi ale obsažena není.

Ačkoli by Release Preview měl být už nahlédnutím do finální verze, některé prvky zřejmě ještě konečné nejsou, jako například prezence Aero Glass, které má při vydání systému zmizet.

Systém hlavně pro tablety

Uživatelské prostředí je ale stále víceméně stejné. Klíčové je hlavně známé dlaždicové Metro UI, které je vhodné především pro zařízení s dotykovými displeji.  Nezměnila se ani nepřítomnost tlačítka Start, které bylo pro systémy Windows typické.

Microsoft sice tvrdí, že Windows 8 je jeho zatím nejstahovanějším systémem, nicméně některé reakce uživatelů jsou přinejmenším rozporuplné, a to právě především kvůli zaměřenosti systému na tablety a další dotyková zařízení, která jsou některých uživatelům klasických PC proti srsti.

--------------------------------------------------------------------------------

Vybírejte operační systém Windows.

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy