Windows 8 bude standardně bez Media Center

tl
14. 5. 2012 9:23
Windows 8 bude standardně bez Media Center a podpory přehrávání DVD
Foto: Microsoft

Microsoft oznámil, že nový operační systém Windows 8 bude podporovat funkci Media Center, ale na rozdíl od svých předchůdců jí nebude obsahovat standardně. Místo toho si tuto aplikaci budou uživatelé muset dodatečně zakoupit.

Tak jako u předešlých operačních systémů od Microsoftu, bude i ve Windows 8 k přehrávání hudby a videa sloužit program Windows Media Player, který ale uživatelům neumožní přehrávat filmy z DVD. To se dá snadno zajistit stažením jakéhokoli freeware programu, jako je například VLC, nebo zakoupením již zmíněného Media Center.

Microsoft chce na absenci Media Center v novém operačním systému především ušetřit. Nemusí tak vydávat velké částky za licence dekodérů a navíc argumentuje tím, že zájem o optická média klesá a naopak roste zájem uživatelů o online média. Cena za dokoupení programu by měla být podle Microsoftu spíše symbolická.
 
Pokud si uživatelé Media Center zakoupí, bude jim kromě podpory přehrávání DVD umožněno sledovat a nahrávat televizní přenosy nebo přehrávat soubory ve formátu VOB.

--------------------------------------------------------------------------------

Operační systémy Windows - různé varianty ke koupi.

 

Právě se děje

Další zprávy