Už i Sony má svůj tabletofon. Je jím Xperia Z Ultra

tl
26. 6. 2013 16:48
Obří telefon od Sony láká na velmi vysoký výkon a kvalitní displej
Foto: areamobile.de

Kříženci telefonů a tabletů se v poslední době těší poměrně vysoké oblibě a není proto divu, že svůj první tabletofon představila už i společnost Sony. Nové zařízení s názvem Xperia Z Ultra se může chlubit skvělým displejem, kvalitní konstrukcí a oproti konkurenci značně vysokým výkonem.

Design nového tabletofonu jasně vychází ze smartphonu Xperia Z. Hrany jsou obepnuty kovovým rámem, z čelní i zadní strany je telefon pokryt sklem. Xperie Z Ultra váží slušných 210 gramů a její tloušťka činí pouhých 6,5 milimetru, což z ní dělá jeden z nejtenčích smartphonů na trhu. Telefon je navíc odolný vůči prachu i vodě.

Do těla telefonu je vsazen dotykový Triluminos TFT displej s úhlopříčkou 6,4 palce a Full HD rozlišením. Ten je chráněn krycím sklem Super Hard Coat ASF, díky kterému lze Xperii Z Ultra ovládat kromě prstů i jakoukoliv tužkou nebo perem s hrotem širším než jeden milimetr.

Uvnitř Xperie Z Ultra nalezneme zatím nejvýkonnější mobilní čipset Qualcomm Snapdragon 800, který se skládá z čtyřjádrového procesoru s taktem 2,2 GHz a grafického akcelerátoru Adreno 330. Dále se v telefonu skrývají 2 GB operační paměti a 16GB vnitřní paměť s možností rozšíření pomocí microSD karet. Na vnitřní paměti najdeme předinstalovaný operační systém Android ve verzi 4.2.2.

Do výbavy nové Xperie patří i 8Mpx fotoaparát umístěný na zadní části telefonu, který ale zřejmě bohužel není vybaven žádnou formou blesku.

Tabletofon Xperia Z Ultra by se měl v obchodech objevit zřejmě koncem léta. Vzhledem k tomu, že se jedná o skutečně nadstandardně vybavené zařízení, se jeho cena bude pohybovat okolo 18 tisíc korun.

 

Právě se děje

Další zprávy