Čínský Huawei představil nejtenčí smartphone na světě

tl
20. 6. 2013 10:17
Huawei má novou vlajkovou loď. Je jí nejtenčí telefon na trhu.
Foto: pcpro.co.uk

Čínský výrobce telefonů Huawei představil v úterý svou novou vlajkvou loď, smartohpne Ascend P6. Ten svou výbavou sice na současné supertelefony, jako je Samsung Galaxy S4 nebo HTC One, úplně nestačí, zákazníky by ale měl zaujmout svým designem a atraktivními rozměry.

Hlavním lákadlem telefonu Ascend P6 má být jeho tloušťka, která činí pouze 6,18 milimetru, což z něj dělá nejtenčí smartphone na světě. Potěšujícím parametrem také je, že kryt tenkého těla je vyroben z hliníku.

4,7palcový displej telefonu má rozlišení  1 280 x 720 pixelů, což je sice naprosto dostačující, nicméně v porovnání s Full HD displeji vlajkových modelů konkurenčních společností je to poněkud málo. Plusem displeje je ale technologie Magic Touch, díky které lze telefon ovládat i v rukavicích.

Uvnitř telefonu nalezneme čtyřjádrový procesor Huawei K3V2 s taktem 1,5 GHz a 2GB operační paměť. Operační systém Android ve verzi 4.2.2 Jelly Bean Huawei doplnil o grafickou nadstavbu Emotion UI. Data si mohou uživatelé ukládat do 8GB vntiřní paměti, která je rozšiřitelná pomocí microSD karet.

Nechybí samozřejmě ani zadní 8Mpx fotoaparát vybavený přisvětlovací LED diodou. Zajímavější ale je čelní kamerka s rozlišením 5 Mpx, což je v porovnání s konkurencí velmi nadstandartní.

Telefon Huawei Ascend P6  se na většině evrpoských trhů objeví během července. Do Česka dorazí pravděpodobně až po letních prázninách. Jeho cena je stanovena na 449 euro, což je zhruba 11 500 korun.

 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy