Twitter bude umět sám upravovat fotky

tl
5. 11. 2012 17:48
Mobilní verze Twitteru se změní. Bude upravovat fotky jako Instagram

Čím dál více uživatelů mikroblogovací sítě Twitter spravuje své účty přes smartphony, které jsou dnes snad všechny vybaveny fotoaparátem. Vedení sociální sítě se proto rozhodlo, že do mobilní aplikace Twitter integruje nástroj pro úpravu fotek podobný například populárnímu Instagramu.

Podle zprávy z The New York Times přinese Twitter do několika měsíců update, který do mobilní aplikace přidá možnost upravovat fotky pomocí barevných filtrů. Tato možnost uživatelům v aplikaci stále chybí a využívají proto konkurenčního Instagramu, který je momentálně vlastněn Facebookem. Twitter si tak od nového updatu mimo jiné slibuje, že s jeho vydáním Instagramu přetáhne alespoň část uživatelů.

Twitter si nástroj vytvoří sám

Twitter chtěl původně k novému nástroji na úpravu fotek přijít stejně jako Facebook, tedy pomocí akvizice. Po několika jednáních se společnostmi, které vytvářejí fotografický software, ale došel k závěru, že pro něj bude finančně výhodnější, když si nový nástroj naprogramuje sám.

Kromě toho se také mluví o tom, že Twitter do mobilní aplikace přidá i možnost editace a uploadování v telefonu pořízeného videa a umožní tak uživatelům obejít se bez dalších konkurenčních služeb, jako je například YouTube

 

Právě se děje

Další zprávy