Zlomový update Instagramu přidává mapy

tl
22. 8. 2012 8:54
Nová verze Instagramu umí zobrazovat fotky na mapě. Je to přehlednější.
Logo sociální sítě Instagram
Logo sociální sítě Instagram | Foto: 1stwebdesigner.com

Instagram, nejpoužívanější fotoaplikace pro smartphony, se dočkal nové verze s pořadovým číslem tři. Tentokrát update aplikaci pouze nedoplňuje o nové filtry, které mohou uživatelé použít při upravování svých fotek, ale přidává novou možnost sdílení fotografií na mapě.

Všichni uživatelé si tak nyní už nemusí prohlížet své fotky na klasickém seznamu, u kterého je obtížné dostat se k těm starším, ale najít si je jednoduše na mapě světa, podle toho, kde byly pořízeny.

Celá síť může sledovat, kde jste co fotili

Po pořízení každého snímku se uloží jeho geolokační data a následně je umístěn na mapu. Uživatelé Instagramu, který je zároveň také sociální sítí si tak mohou navzájem prohlížet, kdo kde byl a co tam vyfotil. Fotky lze samozřejmě z mapy odstranit anebo si je nadále prohlížet v klasickém seznamu. Kromě přidání mapy mění nová verze také podobu uživatelského prostředí.

Instagram je v současnosti nejpopulárnější aplikací pro snadnou úpravu fotek v telefonu. Miliony uživatelů jí denně vytrvale využívají a následně sdílejí buď na samotnou síť Instagramu nebo na Facebook a další sociální sítě. Momentálně je Instagram vlastněn Facebookem, který ho před několika měsíci za rekordní sumu odkoupil.


 

 

Právě se děje

Další zprávy