Terabytová flashka schovaná v kapesním noži

Adam Fiala
12. 1. 2012 2:00
Výrobce kapesních nožíků Victorinox přichystal terabytový flash disk
Victorinox představil na CES 2012 švýcarský nůž s 1 TB paměti.
Victorinox představil na CES 2012 švýcarský nůž s 1 TB paměti. | Foto: Aktuálně.cz

Miniaturizace vládne světu techniky. Kdo si dnes vzpomene na diskety s pamětí 1,44 MB, je veterán. Budoucností je kapesní nožík s jedním terabytem místa. Je zvykem, že na malou USB flashku se vejde dost věcí, gigabytové paměťové rozměry jsou vhodným doplňkem pevných disků v počítači. Firma Victorinox přichází se stylovým přístrojem kombinujícím výbavu zálesáka a IT nadšence.

Dnes maximálně 128 GB

Švýcarský zavírací nožík se stane útočištěm pro masivní zásobu paměti. Victorinox má bohatou nožířskou historii, na CES 2012 předvádí novinku, která k poctivé práci s ocelí přidává kus technického výdobytku. Pro firmu to ovšem není čistě novinka, už teď nabízí datové nosiče ukryté v kapesním noži. Výrobek Slim Duo však poskytoval maximálně 128 GB místa. Svůj nový kousek bude nabízet ve dvou variantách.

Připojení USB i SATA

V přípravě jsou dvě varianty barevného provedení - klasická červená a také černá. Firma pak nabídne ještě jednu volbu - datové úložiště s regulérním nožíkem a nůžky, nebo pouze verze s pamětí. V obou případech umožňuje Victorinox jak připojení přes USB 2.0 a 3.0, tak SATA II i III. Detailem je pak zabudovaný černobílý panel LCD, který by měl zobrazovat obsah paměti či upravenou zprávu. O ceně a uvedení na trh se zatím nic neví. nejdražší model bude stát až tři tisíce dolarů.

 

Právě se děje

Další zprávy