Sony Xperia Tablet S je dalším elegantním Andoridem

tl
2. 10. 2012 7:34
Elegantní tablet od Sony je v prodeji. Lze s ním i ovládat televizi
Foto: SONY.CZ

Tablet Sony Xperia S byl sice představen teprve na začátku září během veletrhu IFA v Berlíně, už minulý týden se ale začal za deset tisíc korun prodávat v českých obchodech.  Je tak prvním tabletem této japonské značky, který je u nás oficiálně k dostání.

Nový tablet má netypický design připomínající přeložený list papíru. Část zadního krytu je z hliníku, díky čemuž by měl být tablet odolný například proti postříkání vodou. Do výbavy tabletu Xperia patří kapacitní TFT displej s úhlopříčkou 9,4 palce a rozlišením 1280x800 pixelů.

S tabletm Xperia lze i ovládat televizi

O výkon tabletu se stará čtyřjádrový procesor Tegra 3 s taktem 1,3GHz, který je doplněn o 1GB operační paměti.  Xperia S se dodává se systémem Android 4.0, který Sony vylepšilo například o aplikaci Walkman nebo možnost dálkově ovládat televizi pomocí IrDA portu.

Sony svůj nový tablet prodává ve verzích rozlišených podle velikosti vnitřní paměti (16GB a 32GB) a typu připojení k internetu (Wi-Fi nebo Wi-Fi a 3G). U nás se zatím prodává pouze model s menší kapacitou vnitřní paměti a Wi-Fi připojením. 

 

 

 

Právě se děje

Další zprávy