Sony předvedlo Xperia Tablet S a tři nové telefony

tl
29. 8. 2012 8:04
Xperia Tablet S je tenčí a výkonnější než jeho předchůdce. Bude také úspěšnější?
Foto: XDA-DEVELOPERS.COM

Ačkoliv berlínský veletrh spotřební elektroniky IFA 2012 oficiálně začíná až tento pátek, někteří výrobci své nejžhavější novinky představili už před začátkem této akce, která je společně s americkým CES považována za jednu z nejvýznamnějších svého druhu.

Jedním s nich je i japonské Sony, které ve středu odpoledne ukázalo novinářům, jakým směrem se jeho výrobky budou v následující době ubírat.

Tablet je nově z hliníku

Asi tou největší novinkou je tablet Sony Xperia Tablet S, který by měl výrazně převýšit loňský model Tablet S, který nebyl příliš úspěšný. První změnou, které si člověk povšimne je jiný vzhled. Nový Xperia Tablet je totiž na rozdíl od svého předchůdce o něco tenčí a jeho tělo je vyrobeno z hliníku, což je určitě příjemná změna.

Zatím bez Jelly Bean

Do vnitřku tabletu Sony uložilo čtyřjádrový procesor nVidia Tegra 3 a operační systém Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Zda bude v budoucnu k dispozici update na Jelly Bean zatím Sony nepotvrdilo.

Tablet Xpearia S bude k dostání ve třech verzích (16GB, 32GB a 64GB), vybaven bude Bluetooth 3.0, Wi-Fi, jednou 8MP kamerou na zadní straně a jednou 1MP na straně přední. Cena a datum vstupu tabletu na trh zatím potvrzeny nejsou.

Dvoujádrové procesory a třináct megapixelů

Kromě nového tabletu představilo Sony na své konferenci také tři smartphony. Jsou jimi Sony Xperia J,V a T. Model s označením J by podle slov Sony měl se svým 1GHz procesorem a 5MP fotoaparátem patřit do té levnější kategorie. Není ale úplně jasné, jakou konkrétní cenu si pod tím Sony představuje.

Modely V a T budou oba patřit mezi ty dražší, špičkové telefony. V jejich výbavě nechybí 1,5GHz dvoujádrový procesor, 13MP foťák a Android ICS s blížícím se updatem na Jelly Bean. Lišit se budou především v displeji. Zatímco displej Xperie V má úhlopříčku o velikosti 4,3 palce, ten druhý bude o dvě desetiny palce větší.

 

Právě se děje

Další zprávy