Androidů 4.0 přibývá. Na Jelly Bean si ale počkáme

tl
9. 8. 2012 6:39
Přechod na Android Jelly Bean bude trvat. Mohou za to výrobci
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google
Android, operační program pro chytré telefony od vyhledávacího giganta Google | Foto: Google.cz

Přestože Google před nedávnem vydal novou verzi svého operačního systému Android, většina telefonů, které ho mají v těle, zatím stále nepřešla na tu předposlední s názvem Ice Cream Sandwich.

Google si to ověřoval v druhé polovině července a zjistil, že pouze 16 procent smartphonů, které se v té době připojilo k Google Play mělo v sobě Android 4.0 ICS. Přestože je toto číslo stále poměrně nízké, počet telefonů s ICS se v poslední době výrazně zvýšil a to především díky několika milionům prodaných Samsungů Galaxy S3.

Jelly Bean má zatím jenom Nexus

Vzhledem k tomu, že ochota výrobců upgradovat svá zařízení na ICS je nízká, je logické, že přechod na novou verzi Android 4.1 Jelly Bean moc rychlý nebude. Jediná zařízení, která tento systém mají v těle, jsou výrobky Googlu, tedy Galaxy Nexus, Nexus S a tablet Nexus 7. Jelly Bean tak momentálně tvoří asi jedno procento všech nainstalovaných Androidů.

Galaxy S3 se dočká brzy

Většina výrobců zatím přechod na Android 4.1 oficiálně nepotvrdila a spíše jen tak mlží. Nejlépe to vypadá u Samsungu, který podle všeho chystá update pro telefony Galaxy S2 a S3, kterého by se majitelé těchto smartphonů měli dočkat na přelomu srpna a září.

HTC chce nový Android dostat do telefonů One S, One X a One XL, neupřesnilo ale, kdy se tomu tak stane. LG chce na začátku příštího roku nabídnout Jelly Bean do všech svých letošních telefonů a Asus bude aktualizovat své tři tablety Transformer Prime, Transformer Pad Infinity a Transformer Pad 300.


 

 

Právě se děje

Další zprávy