Potvrzeno. Čtvrtý smartphone Nexus je od LG

tl
31. 10. 2012 18:54
Vlajková loď Googlu představena. Telefon Nexus 4 vyrobilo LG
Foto: mashable.com

Hurikán Sandy sice Googlu překazil jeho pondělní tiskovou konferenci, nový telefon Nexus 4 ale nakonec představil alespoň na internetu. Jak se očekávalo, další referenční smartphone softwarového giganta vyrobilo LG, které se při jeho tvorbě inspirovalo svým modelem Optimus G. Vznikl tak telefon se skvělou výbavou, nejnovější verzí Androidu a slušnou cenou.

Ve své výbavě má Nexus 4 čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro taktovaný na frekvenci 1,5 GHz a paměť RAM s kapacitou 2 GB.  Telefon nepodporuje paměťové karty a uživatelé si tak budou muset vystačit s interní pamětí 8 GB nebo 16 GB. Dotykový True HD IPS Plus displej má úhlopříčku 4,7 palce rozlišení 1280x768 obrazových bodů a jemnost 320 ppi.

Čtyřjádro za sedm tisíc

Fotoaparát Nexu 4 má rozlišení 8 mpx a mimo jiné může za pomocí nové funkce Photo Sphere vytvářet snímky v rozsahu 360 stupňů. Novince nechybí ani čelní kamera s rozlišením 1,3 mpx.

Nový LG Nexus 4 bude už od 13. listopadu k dostání v obchodě Google Play ve Spojených státech, Německu, Francii, Velké Británii, Španělsku, Kanadě a Austrálii. U nás by měl být k dostání do konce listopadu. Nedotovaný Nexus 4 by měl v České republice stát asi 7200 korun za 8GB verzi a 8500 za verzi s pamětí 16GB.

 

 

Právě se děje

Další zprávy