LG Optimus G: Král Androidů oficiálně představen

tl
18. 9. 2012 10:38
Nový LG Optimus G nabídne vysoký výkon za vysokou cenu
Foto: gsmarena.com

O telefonu LG Optimus G už jihokorejská firma v minulosti několikrát mluvila, během dneška ale konečně oficiálně představila jeho finální podobu, specifikace i datum vydání.

Nový smartphone od LG patří se svou výbavou rozhodně mezi nejšpičkovější telefony, mnozí o něm hovoří i jako o nejvybavenějším telefonu současnosti, který předčí jak nový iPhone 5, tak Galaxy S3 od Samsungu, kterému se už nadále nedá říkat král smartphonů.

Výkon nemá konkurenci

Optimus G ve svých útrobách schovává čtyřjádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 1,5GHz, který je podpořen 2GB operační paměti. Vysoký grafický výkon zajišťuje čip Adreno 320, který bude umožňovat plynulé fungování těch nejnáročnějších her.

Veškerý obsah si vlastníci tohoto telefonu mohou uložit na 32GB interní paměti, která ale bohužel není rozšiřitelná o paměťové karty. LG Optimus G bude dodáván s operačním systémem Android 4.0, který je doplněn o uživatelskou nástavbu Optimus UI. Kdy se telefon dočká updatu na Android Jelly Bean zatím jisté není. 

Výbavu telefonu doplňuje 13 Mpx fotoaparát s automatickým zaostřováním a přisvětlovací LED diodou. Nechybí ani přední 1,3 Mpx kamera určená pro videohovory. 

Jednoduchý design, kvalitní displej

Vzhled telefonu není nijak převratný a je bez jakýchkoli designových výstřelků. Dominantní je především 4,7 palce velký True HD IPS displej, který nabízí rozlišení 1280 x 768 pixelů a hustotu 318 bodů na palec. Sytost barev displeje i jeho viditelnost na slunci je velmi slušná.

Nová vlajková loď LG se v Jižní Koreji začne prodávat už během příštího týdne, do zbytku světa se dostane až o několik týdnů později. Protože se jedná o jeden z nejvybavenějších telefonů, bude také jedním z nejdražších.

Předpokládaná cena, za kterou se začne v Koreji prodávat je 895 dolarů, což opravdu není málo. 

 

Právě se děje

Další zprávy