Nové Lumie budou v prodeji od poloviny listopadu

tl
12. 9. 2012 10:30
Nová Lumia 920 se začne prodávat až v listopadu. Zachrání Nokii?
Foto: GSMARENA.COM

Smartphone Lumia 920, nová vlajková loď finské společnosti Nokia, by se měl začít prodávat od druhé poloviny listopadu. Agentuře Reuters to potvrdilo několik zdrojů z řad operátorů.

Poslední šance?

Lumia 920 je společně s Lumií 820 prvním telefonem finské značky se systémem Windows Phone 8. Nokia do svého nejvybavenějšího telefonu vkládá velké naděje, protože firma se totiž už nějaký čas potýká v poměrně velkých finančních problémech a Lumie 920 je její dost možná poslední šancí na návrat do hry.

Nokia doufá, že nová Lumie bude schopna odolávat i takovým telefonům, jako je Samsung Galaxy S3 nebo nový iPhone 5. Pokud ale Lumia 920 neuspěje, bude to možná pro Nokii konec.

Cena zatím jistá není

Nokia na tiskové konferenci, kde nové Lumie předvedla, žádné datum vydání telefonů oficiálně nepotvrdila, nicméně zpráva o zahájení prodeje v druhé půli listopadu se zdá být pravdivá.  Jistá není ani cena telefonů. Lumia 920 ale patří do té nejvyšší třídy smartphonů, bude tedy pravděpodobně stát podobně, jako ostatní high-endové modely, to znamená zhruba okolo 14 tisíc korun. Model Lumia 820 bude podle slov Nokie patřit do střední kategorie, bude tedy o něco levnější.

Nový smartphone láká zákazníky kromě nových Windows Phone také na dvoujádrový procesor, kvalitní 4,5 palcový displej nebo fotoaparát s technologií Pure View.

 

Právě se děje

Další zprávy