Telefonů Galaxy S3 se prodalo už 10 milionů kusů

tl
27. 6. 2012 9:10
Smartphone Samsung Galaxy S3 trhá prodejní rekordy
Telefon Galaxy S3 od společnosti Samsung
Telefon Galaxy S3 od společnosti Samsung | Foto: itaci.cz

Špičkový smartphone Galaxy S3 od jihokorejské firmy Samsung slaví obrovský úspěch. Přestože se do prodeje ve většině zemí dostal teprve před měsícem a na trh v USA vstoupil až v druhé půli červa, počty prodaných kusů tohoto telefonu trhají rekordy.

Ředitel Samsung Telecommunication, JK Shin, předpokládá, že nejpozději v průběhu července se číslo prodaných Galaxy S3 vyšplhá až na deset milionů. Shin sice nehovoří o počtu reálně prodaných mobilů, nýbrž telefonů, které se dostaly k prodejcům, nicméně díky vysokému úspěchu tohoto smartphonu se obě čísla téměř shodují. Pro porovnání, telefon Samsung Galaxy S2 se k deseti milionům prodaných kusů dostal až po pěti měsících.

Král smartphonů?

Výbava a schopnosti telefonu Galaxy S3 z něj dělají adepta na krále smartphonů. Kromě nejnovější verze operačního systému Android Ice Cream Sandwich disponuje například čtyřjádrovým procesorem, osmimegapixelovým fotoaparátem a hlavně výborným HD displejem o velikosti 4,8 palce.

S výbornou výbavou ale přichází samozřejmě také vysoká cena telefonu, která se pohybuje kolem patnácti ticíc korun, což v kombinaci s ekonomickou krizí v Evropě dělá rekordní počty prodaných Galaxy S3 poměrně překvapivé. Prodeji telefonu navíc ani neškodilo to, že ho od začátku provází problémy s dodáváním některých součástek. 

--------------------------------------------------------------------------------

Jaký smartphone preferujete?

 

Právě se děje

Další zprávy