Microsoft ukazuje uživatelům vlídnou i rozlobenou tvář

LP Fish
9. 12. 2011 15:00
Microsoft zavedl online poradnu pro problémy s Office a Windows. Od verze 8 se také chystá posvítit si na nelegální uživatele. Operační systém jim bude vypínat také online.
Foto: ČTK

Microsoft spustil nenápadně novou, sympatickou službu pro uživatele Windows a Office. Answer Desk je online verze poradny, které bývají v licencovaných kamenných obchodech.

A ta je zase inspirována applovskou službou Genius Bar, který zákazníkům poskytuje osobní poradenství s problémy s počítačem.

Standard i placený nadstandard

Každá konzultace bude nejdřív zdarma a bude probíhat prostřednictvím chatu nebo telefonního rozhovoru. Teprve když se problém nepodaří vysvětlit či odstranit, můžete si za 49 dolarů na hodinu nechat udělat Windows a Office trénink nebo dát 99 dolarů za dvě hodiny odstraňování virů a blokaci malwaru nebo za 2 hodiny ladění výkonu vašeho PC. Služby jsou dostupné každý den po 24 hodin, jen školení musí být objednána s předstihem.

Server Ars Technica si všímá faktu, že tuto podporu by měli poskytovat uživatelům produktů Microsoft jejich prodejci. Pustil-li se do podobné věci samotný Microsoft znamená to, že není s jejich prací na této úrovni spokojen.

Nelegální Windows 8 bude Microsoft online vypínat

Spokojen však Microsoft není ani s nelegálními uživateli jejich operačních systémů. Od přístí verze Windows 8 bude proto Microsoft používat funkci "kill switch", kterou online celý nelegální systém smaže.

Podobný systém umožňující likvidaci operačního systému nadálku přiznal před 3 lety i Steve Jobse u OSX, podle něj však tuto funkci nikdy nepoužili. Naopak Google maže z chytrých telefonů na platformě Android poměrně často škodlivé aplikace, které se díky menší kontrole než u Applu často dostanou i do googlovského Android Marketu.

 

Právě se děje

Další zprávy