Za aplikace pro Windows 8 dostanou vývojáři o 10 % víc

LP Fish
7. 12. 2011 13:40
Microsoft vyhlásil soutěž pro vývojáře aplikací na nový operační systém Windows 8. V online obchodě jim pak nabízí výrazně lepší podmínky než konkurence.
Foto: Microsoft

Chystaná Windows 8 zatím nebudí nadšená očekávání tržních analytiků. Microsoft se teď pro ně snaží nadchnout vývojáře.

Součástí operačního systému totiž bude Windows Store - přímá konkurence online prodejen aplikací třetích stran, na kterých vydělávají dva největší konkurenti Microsoftu, Apple a Google.

Jen pro představu - Android Market v těchto dnech oznámil deset miliard stažení různých aplikací. První miliardy dosáhl po 21 měsících existence, dalších devět miliard pak za pouhých 17.

Motivace k reklamě 

Ovšem zatímco obchody Applu a Googlu si strhávají marži 30 procent, Microsoft nabízí ve svém obchodu pro obrat nad 25 000 dolarů marži o deset procent nižší.

Vývojáři tak budou více motivování k vlastní aktivitě v oblasti reklamy, protože prodají-li aplikací víc, zůstane jim 80 procent zisku, zatímco při nižším obratu jen "standardních" 70 procent.

"Chceme vrátit co nejvíc peněz do rukou vývojářů a chceme vytvářet co nejlepší ekonomiku pro jakoukoli platformu," komentoval nabídku podle serveru Venture Beat viceprezident Microsoftu Antoine LeBlond. Podle něj jde o nejvýznamnější výzvu pro dnešní vývojáře.

Betatest Windows 8 by měl začít koncem února 2008. Microsoft však už teď vyzval vývojáře, aby začali přihlašovat aplikace pro rozhraní Metro do jejich soutěže.

 

Právě se děje

Další zprávy