Instagram je už i na webu. Mobily zůstanou prioritou

tl
7. 11. 2012 10:07
Služba Instagram je už přístupná i z počítačů
Foto: news.cnet.com

Instagram, aplikace pro upravování a sdílení fotek, se v poslední době těší čím dál větší oblibě uživatelů iPhonů a telefonů s Androidem, a to především proto, že za použití jeho předpřipravených filtrů lze několika kliknutími vytvořit z té nejobyčejnější fotky originální a slušně vypadající snímek.

Služba je cílená především na mobilní trh a uživatelé tak prozatím mohli své profily spravovat pouze přes smartphony. Ve středu ale Instagram spustil nové profilové stránky, ke kterým mají nyní uživatelé přístup z webu.

Webové profily jsou velmi podobné profilům Timeline z Facebooku, což je způsobeno tím, že největší sociální síť Instagram od dubna vlastní. S novými profily je nyní možné na webu spravovat vlastní fotky a sledovat aktivity ostatních uživatelů. To bylo prozatím možné pouze prostřednictvím webů třetích stran.

Šéf Instagramu Kevin Systrom ale upozornil, že spuštění webových profilů rozhodně neznamená, že by se Instagram chtěl v budoucnu přesunovat ze smartphonů do klasických počítačů. Tomu napovídá i fakt, že na webové profily nelze nahrávat fotografie z počítače a zřejmě to nebude možné ani v budoucnu.
 

 

Právě se děje

Další zprávy