HP představil hliníkový tablet pro podnikatele

tl
9. 10. 2012 9:46
HP představil svůj první tablet s Windows 8. Bude ideální pro podnikání
Foto: Hewlett Packard

Společnost HP opustila od tvorby tabletů se svým vlastním operačním systémem WebOS a raději se soustředí na výrobu zařízení s Windows 8. Zařadí se tak po bok výrobců jako Lenovo, Samsung nebo Acer, jejichž tablety s Windows 8 se začnou od konce října objevovat na pultech obchodů.

Tablet hlavně pro podnikatele

Prvním Windows tabletem od HP bude zařízení s názvem Elite 900. Jedná se o hliníkový tablet s nadupanou výbavou, který bude podle slov firmy HP sloužit především pro podnikatele. Systém Windows 8 a příslušenství, které bude možné k tabletu dokoupit, totiž bude z Elite 900 dělat zařízení, které bude svou použitelností schopné nahradit klasické desktopové stroje, což se zatím tabletům s Androidem nebo iOS příliš nedařilo.

Uvnitř tabletu nalezneme výkonný procesor Intel Atom s frekvencí 1,8GHz, 2GB operační paměti a 32 nebo 64GB paměti interní. Desetipalcový IPS displej má rozlišení 1 280 × 800 s poměrem stran 16:10 a jeho povrch je tvořen sklem Gorilla Glass 2.

K dostání až v lednu

Schopnosti a výdrž tabletu bude možné rozšířit dokoupením dalšího příslušenství. K tabletu tak bude k dostání například stylus nebo klasická dokovací stanice se čtyřmi USB porty, napájecím konektorem a VGA a HDMI výstupy. V nabídce příslušenství se nachází i skládací dok s klávesnicí a obal s přídavnou baterií.

Tablet HP Elite 900 se na trh dostane až v lednu roku 2013 za předpokládanou cenu 700 dolarů. Pokud HP u této ceny zůstane, bude se pravděpodobně tablet s takovouto výbavou prodávat velmi slušně.

 

Právě se děje

Další zprávy