S novými procesory vydrží ultrabooky mnohem déle

tl
7. 8. 2012 7:16
Intel chystá nové procesory, které zvýší výdrž ultrabooků i tabletů
Intel
Intel | Foto: Intel

Současná generace tenkých notebooků, kterým je přezdíváno ultrabooky, je poháněna procesory Ivy Bridge od Intelu. Jejich výrobci, jako jsou například Lenovo, HP nebo Dell, ale nejsou úplně spokojeni s tím, že počítače založené na platformě Ivy Bridge se neprodávají tak dobře, jako MacBook Air. Tlačí proto na Intel, aby přišel s něčím novým, co prodejnost jejich tenkých notebooků o něco zvýší.

S blízkým příchodem operačního systému Windows 8 navíc přijde úplně nová generace ultrabooků, u které nalezneme takové novinky, jako je například dotykové ovládání.

Společnost Intel proto na konec července svolala na Tchaj-wanu konferenci, kde společně s několika dalšími firmami řešila budoucnost ultrabooků.

Úspornější procesory

Asi nejdůležitější novinkou, kterou Intel na této akci nazvané Ultrabook Ecosystem Symposium představil, je nová řada procesorů nazvaných Haswell. Hlavní výhodou tohoto typu procesoru bude jeho vysoká úspornost, která by měla zajistit několikanásobně vyšší výdrž baterií, než tomu bylo doposud.

Kromě toho budou vytvořeny tak, aby lépe podporovaly displeje s vysokým rozlišením a dotykovým ovládáním.

Nové procesory se nebudou dodávat jenom do ultrabooků, ale také do tabletů. Jedním z prvních by podle neoficiálních informací měl být nástupce tabletu Surface od Microsoftu, kterého bychom se měli dočkat někdy na začátku roku 2013. 

 

Právě se děje

Další zprávy