iTunes by měly být i pro Android, říká Steve Wozniak

tl
8. 10. 2012 20:25
Apple to zvládne i bez Jobse, myslí si spoluzakladatel Applu Steve Wozniak
Foto: Reuters

Steve Wozniak, který společně se Stevem Jobsem v roce 1976 založil firmu Apple Computers, je známý tím, že má často velmi odlišné názory než vedení Applu. Z toho sice už odešel před více než dvaceti lety, stále je ale významným akcionářem této americké firmy.

O tom, co si o Applu a světě technologií Wozniak myslí, jsme se mohli znovu přesvědčit před několika dny, kdy byl pozván do diskuze, kterou pořádalo populární americké fórum Slashdot. Uživatelé fóra se významného hosta ptali na více než 550 otázek a na většinu z nich Wozniak odpověděl.

Otevřete iTunes i pro Android

Mezi nejzajímavější příspěvky do diskuze určitě patří Wozniakovo přání, aby Apple otevřel obchod iTunes i dalším mobilním systémům a mohli ho tak využívat například uživatelé Androidu nebo Windows Phone. V tomto ohledu se Wozniak názorově velmi liší od Steva Jobse, který v minulosti spíše prohlašoval, že chce Android zničit a nikoliv s ním spolupracovat.

Kromě toho spoluzakladatel Applu řekl, že se rozhodně nebojí, že by se po smrti Steva Jobse měla firma dostat do problémů. Dodal také, že se Apple nemusí neustále snažit předhánět své konkurenty v počtu prodaných zařízení, ale stačí, aby si udržel ziskovost.

 

 

Právě se děje

Další zprávy