Zemřel zakladatel ostravské strojírenské skupiny Promet Group René Matera

ČTK ČTK
13. 10. 2023 12:25
Zemřel zakladatel ostravské strojírenské skupiny Promet Group René Matera

Ve věku 60 let podlehl ve středu těžké nemoci ostravský podnikatel René Matera, zakladatel strojírenské skupiny Promet Group, která mimo jiné spoluvlastní automobilku Tatra Trucks. Uvedl to dnes mluvčí skupiny Pavel Barvík. Matera loni vedení Promet Group předal své manželce Haně a dětem Denise a Radimovi Materovým, sám dál působil v dozorčí radě skupiny. Rozloučení se bude konat v neděli dopoledne.

Podle časopisu Forbes patřil Matera mezi 100 nejbohatších Čechů, i s rodinou ho časopis letos zařadil na 46. místo s majetkem v hodnotě 11,6 miliardy korun.

Promet Group je významným středoevropským výrobcem a dodavatelem v oborech strojírenství, metalurgie a inženýringu. Skupina také se skupinami Czechoslovak Group a CE Industries spoluvlastní výrobce nákladních vozidel Tatra Trucks nebo chorvatského výrobce nákladních železničních vagonů Djuro Djaković.

René Matera byl absolventem Vysoké školy báňské v Ostravě. "Svou kariéru začal v polovině 80. let minulého století ve Vítkovicích na kompletaci hutí, válcoven a strojíren. Historie skupiny Promet Group sahá do roku 1992, kdy založil první firmu Procento - malou obchodní společnost, která se věnovala dodávání surovin a materiálů pro hutě a ocelárny," uvedl mluvčí.

 

Právě se děje

Další zprávy