Zbývá poslední týden pro podání daňového přiznání v papírové formě

ČTK ČTK
25. 3. 2024 7:10
Zbývá poslední týden pro podání daňového přiznání v papírové formě

Pro podání přiznání k dani z příjmu za loňský rok v papírové podobě zbývá poslední týden. Finanční úřady ode dneška prodlužují úřední hodiny, všechna územní pracoviště budou do 2. dubna ve všední dny otevřena od 08:00 do 17:00. Finanční správa také upozorňuje na možnost podání přiznání elektronicky, v takovém případě je termín o měsíc později. Kdo podává přiznání prostřednictvím daňového poradce, má čas do července.

Stejně jako v minulých letech očekává Finanční správa největší počet podání papírových daňových přiznání v závěrečném týdnu. Otevírací doba finančních úřadů je proto prodloužená, Finanční správa ale připomíná, že v pátek 29. března a v pondělí 1. dubna budou mít úřady zavřeno kvůli státním svátkům. Ve všední dny budou až do 2. dubna vždy od 08:00 do 17:00 k dispozici i telefonní linky, na kterých se lidé mohou poradit o vyplnění a podání přiznání.

Formuláře pro podání přiznání si lidé mohou vyzvednout na pobočce jakéhokoli finančního úřadu. K dispozici jsou také na internetových stránkách Finanční správy nebo na portálu Moje daně.

 

Právě se děje

Další zprávy