Vyberte si neziskovku svého srdce, nejlépe na veletrhu

vt
10. 5. 2012 9:00
Letošní program akce doplní téma aktivního stárnutí a solidarity mezi generacemi
Veletrh představí na dvě stovky neziskových organizací, které se věnují nejrůznějším oblastem.
Veletrh představí na dvě stovky neziskových organizací, které se věnují nejrůznějším oblastem. | Foto: archiv

Unikátní přehled českých i zahraničních neziskových organizací a přímý kontakt s jejich aktivitami i zástupci nabídne 13. ročník veletrhu neziskovek NGO Market, který proběhne 11. května 2012 po celý den v Národní technické knihovně v Praze.

Největší akce svého druhu u nás, která je celá přístupná zdarma, představí téměř 200 neziskových organizací z nejrůznějších oblastí činnosti.

„Kultura, sport, využití volného času, sociální služby, péče o zdraví, životní prostředí, lidská práva, demokracie, výchova a vzdělávání - to všechno jsou neziskové oblasti, které u nás návštěvníci najdou. A třeba si i vyberou některou z organizací, se kterou zůstanou v dalším kontaktu," říká Alena Novotná z pořádající Nadace Forum 2000.

Návštěvníci se navíc mohou zúčastnit řady dílen (například sklářská, s ovčím rounem a hlasová), praktických ukázek činnosti organizací (například ekohry), hudebních vystoupení, dobrovolnické burzy, netradičních sportovních disciplín, diskusí, seminářů i projekcí dokumentárních filmů s tematikou občanské společnosti.

Pro děti je kromě aktivit řady vystavujících neziskových organizací připraven také dětský koutek a pohádky. Díky bohatému doprovodnému programu tak návštěvníci - rodiny i děti - mohou příjemně a zábavně strávit volný čas.

Pro návštěvníky veletrhu je připraven bohatý doprovodný program.
Pro návštěvníky veletrhu je připraven bohatý doprovodný program. | Foto: archiv

„Vzhledem k tomu, že Evropský rok 2012 je věnován tématu aktivního stárnutí a solidarity mezi generacemi, doplní toto téma celkový program veletrhu," doplňuje Alena Novotná. Veletrh se otevře veřejnosti 11. května 2012 v 11 hodin a své „brány" uzavře v 19 hodin.

NGO Market organizuje letošní ročník ve spolupráci s Městskou částí Praha 6, která návštěvníkům akce nabídne v prostoru před Národní technickou knihovnou jedinečný doprovodný program pod názvem „Myslíme na všechny". Ten je určen každému člověku, který přijde na tuto akci, ať už je mu pět nebo šedesát.

A na co se může těšit? Zahrají mu hudební kapely například The Tap Tap či Ticho de Pre Cube Band, může si zasoutěžit v oblíbených sportech jako inline, handbike či naopak vyzkoušet něco netradičního například ShowDown či florbal a rugby na vozíku. Může se také zapojit do workshopů, kde se dozví, jaké sociální programy Městská část Prahy 6 nabízí a podporuje. A pokud se mu zalíbí umělecké výrobky z chráněných dílen, bude mít příležitost si je i zakoupit.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Neziskové organizace a jejich aktivity, které se vám mohou představit na této přehlídce.

 

Právě se děje

Další zprávy