Vedení Prahy zruší tendr na stavbu parkovacího domu P+R na pražském Opatově

ČTK ČTK
25. 9. 2023 11:37
Vedení Prahy zruší tendr na stavbu parkovacího domu P+R na pražském Opatově

Pražský magistrát zruší výběrové řízení na výstavbu parkovacího domu P+R na Opatově. Důvodem jsou námitky některých z účastníků řízení a rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který v prvostupňovém rozhodnutí konstatoval porušení zákona o veřejných zakázkách. Proti tomu podal magistrát rozklad. Nakonec se však radní nyní rozhodli tendr zrušit. Zaslané nabídky bude magistrátní komise znovu vyhodnocovat. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní.

Magistrát původně vybral na konci loňského roku jako vítěze sdružení společností Společnost P+R Opatov - BAK & MTS DIZ & GG. Proti tomu další z účastníků podal několikrát námitky a tendr kritizoval rovněž ÚOHS. Město tak dosud nemá vybraného právoplatného vítěze veřejné zakázky.

Čtyřpodlažní parkovací dům na Jižním Městě s necelou pětistovkou míst má zajistit dojíždějícím řidičům parkování v návaznosti na metro a autobusy městské hromadné dopravy. Na střeše domu město plánuje vybudovat park, který má sloužit mimo jiné i seniorům z blízkého domova důchodců.

Praha v roce 2021 dokončila na Černém Mostě stavbu P+R parkovacího domu pro 886 aut zhruba za půl miliardy korun. Letos v červnu dokončila stavbu dalšího u stanice metra B Nové Butovice, který nabízí téměř 400 stání. Další dům magistrát plánuje například na Zličíně. P+R parkoviště jsou určená především pro dojíždějící Středočechy a mají ulevit dopravě v metropoli tím, že řidiči zanechají auto na kraji města a pokračují MHD.

 

Právě se děje

Další zprávy