Valná hromada TV Barrandov odvolala z představenstva Jaromíra Soukupa

ČTK ČTK
14. 6. 2024 8:31
Valná hromada TV Barrandov odvolala z představenstva Jaromíra Soukupa

Podnikatel Jan Čermák v jednočlenném představenstvu společnosti Barrandov Televizní Studio nahradil Jaromíra Soukupa, rozhodla před měsícem valná hromada firmy. Zápis z ní byl dnes zveřejněn ve Sbírce listin. Čermák tak dotáhl ovládnutí zadlužené televize Barrandov, jejímž je Barrandov Televizní studio provozovatelem. Čermák serveru Deník N řekl, že ve společnosti "nad propastí" je potřeba minimálně rok tvrdé práce.

"Nemám pocit satisfakce, jsem unavený. Byl to složitý a dlouhý proces a vím, že nás čeká ještě minimálně rok tvrdé práce," uvedl Čermák. "Převzali jsme vládu. Ovšem nad společností, která má několik set milionů dluhů a visí nad propastí," dodal. "Pokud hledáte konflikt mezi partnery, nenajdete ho. Ostatní jsou interní věci mezi námi," podotkl Soukup.

V květnu Čermák ovládl Soukupovu společnost Empresa Media, která televizi vlastní. V Emprese je Soukup stále vedený jako jeden ze dvou členů představenstva spolu s Čermákem. Na valné hromadě Barrandov TS byli podle notářského zápisu přítomni vlastníci více než 80 procent akcií. Pro odvolání Soukupa hlasovalo 100 procent přítomných. V Evidenci skutečných majitelů je Soukup vedený jako nepřímý vlastník.

Valná hromada zároveň odvolala z dozorčí rady bývalou provozní ředitelku mediální agentury Médea Jitku Věkovou. a na její místo zvolila Andreu Miu Geyer, která nyní stojí v čele vydavatelství Empresa Media.

Čermák již od podzimu loňského roku v Emprese vlastnil poloviční podíl a zajišťoval provozní financování televize. Pro ČTK dříve uvedl, že skupinu čeká reorganizace, stabilizace a ozdravení hodnotných aktiv.

 

Právě se děje

Další zprávy