V České republice poprvé: Age of Less

Michal Růžička
3. 5. 2012 22:30
Přichází éra, v níž bude potřeba vyrábět více zboží s menšími zdroji. Kudy na to?
O trendech v odpovědnosti, které v nejbližší době dorazí i do Česka, promluví Derek Wilson ze CSR Netherlands.
O trendech v odpovědnosti, které v nejbližší době dorazí i do Česka, promluví Derek Wilson ze CSR Netherlands. | Foto: CSR fórum

Age of Less je nový koncept uvažování o odpovědnosti a udržitelnosti. Jak se dělá udržitelný marketing, jak řídit odpovědnost, jak minimalizovat zdroje a maximalizovat efekt?

Pro české publikum představí tento koncept 15. května na CSR Summitu v pražském Centru současného umění DOX Joanna Hafenmayerová, která působila řadu let ve společnosti Microsoft Switzerland a poté založila organizaci MyImpact, jež podporuje povědomí o nových trendech v byznysu a o nastávající změně hodnotového paradigmatu.

Nizozemsko jako inspirace pro CSR

Na konferenci v DOXu se české publikum seznámí také s trendy v odpovědnosti, které v nejbližší době dorazí i do České republiky. Zprostředkuje je Derek Wilson ze CSR Netherlands, který pracuje s nizozemskými ambasádami po světě, s ministerstvy a firmami na propagaci odpovědného přístupu k podnikání a na implementaci strategií CSR. CSR Netherlands sdružuje kolem 2000 firem a je nizozemským odborným centrem pro oblast udržitelnosti, odpovědnosti a CSR.

Summit to uslyší z první ruky: jaký je vztah EU k CSR?

Christine Neumannová z CSR Europe se bude věnovat vztahu mezi politickou, ekonomickou a veřejnou rovinou CSR.
Christine Neumannová z CSR Europe se bude věnovat vztahu mezi politickou, ekonomickou a veřejnou rovinou CSR. | Foto: CSR fórum

Christine Neumannová je členkou týmu CSR Europe, organizace, která zastřešuje evropské aktivity firem i národních platforem a asociací na poli CSR. Její zkušenost s evropskými strukturami je obrovská: dříve pracovala ve stálém zastoupení Rakouska, respektive Německa, při EU.

Na problematiku CSR a HR se Christine Neumannová soustředila již na studiích, když svou dizertační práci věnovala strategii farmaceutické firmy Merck. V Praze se bude ve svém vystoupení věnovat vztahu mezi politickou, ekonomickou a veřejnou rovinou CSR - samozřejmě v kontextu EU.  

A své zkušenosti s podnikáním v současných podmínkách budou na konferenci sdílet vedle zástupců velkých firem jako ČEZ, Unilever, AWT, Škoda Auto nebo IBM i představitelé malých firem.

Panel pod názvem „CSR Czech Made -  Jsme čeští, jsme malí, ale jde nám to!" představí například Karla Doubka, ředitele pražského Hotelu Adria, Jakuba Ditricha, jednatele společnosti ekolo.cz, a Tomáše Pokorného, vedoucího obchodní skupiny, KONZUM Ústí nad Orlicí.

Na CSR Summit 2012 se můžete registrovat na www.csrsummit.cz.

 

 

Právě se děje

Další zprávy