ÚOHS povolil skupině Rockaway převzít vydavatelství Euromedia, pod které spadá i Luxor

ČTK ČTK
27. 8. 2021 14:30
ÚOHS povolil skupině Rockaway převzít vydavatelství Euromedia, pod které spadá i Luxor

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) povolil investiční skupině Rockaway Group Jakuba Havrlanta ovládnout vydavatelství Euromedia Group a s ním i síť knihkupectví Luxor. Rockaway vydavatelství získá navýšením podílu ve společnosti Brasinex Bohemia. Úřad o tom v pátek informoval v tiskové zprávě.

"Nabývaný soutěžitel je aktivní ve vydávání knih zejména prostřednictvím společnosti Euromedia Group, která vlastní například nakladatelské značky Kalibr, Odeon, Ikar, Universum, Laser či Brána. V oblasti maloobchodního prodeje knih pak působí mimo jiné prostřednictvím sítě prodejen Luxor," uvedl úřad ve zprávě. Podle úřadu transakce nenaruší hospodářskou soutěž v příslušném oboru.

Rockaway Capital v Euromedia Group nyní odkoupila 50 procent akcií od společnosti Czech Media Invest, a stala se tak majoritním vlastníkem. Po dokončení transakce bude ovládat 100 procent společnosti, stane se majitelem 80 procent akcií. Zbylých 20 procent patří majiteli investiční skupiny InTeFi Capital Lukáši Novákovi. Původní podíl v Euromedii vlastnila skupina od začátku roku 2017.

Skupina Rockaway Capital dosud ovládala poloviční podíl ve společnosti Euromedia Group prostřednictvím firmy iSPV, ve které má více než 60procentní podíl. Zbylých téměř 40 procent drží také Lukáš Novák, který byl dříve ředitelem Euromedia Group. Novák už dříve řekl ČTK, že si svůj podíl hodlá podržet nadále.

 

Právě se děje

Další zprávy