Začíná největší světový elektronický veletrh CES

Adam Pešek
8. 1. 2012 17:58
V úterý v Las Vegas začíná Consumer Electronics Show - veletrh, který v minulosti uvedl třeba videorekordér, CD přehrávač nebo DVD
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung
Dělníci připravují na veletrhu CES 2012 stánek firmy Samsung | Foto: Reuters

Loňským hitem tradičního veletrhu Consumer Electronics Show (CES) byly tablety a chytré telefony a v podobném duchu se by mělo pokračovat i letos. Nově se k nim přidávají ještě štíhloučké ultrabooky, velkou pozornost pak na sebe jistě strhne excentrický Steve Ballmer při představě další generace systému Windows.

Projev výkonného ředitele Microsoftu celou čtyřdenní akci odstartuje a následně se centrum dění rozdrobí mezi produkty jednotlivých výrobců. Apple se sice veletrhu neúčastní, přesto mají doplňky pro jeho produkty vyhrazený celý vlastní pavilon.

Klíčovou firmou pak Apple zůstává i z hlediska současného vývoje technologií. Jakkoliv totiž chytrá televize iTV nebude přítomna, očekává se, že konkurence na Androidu bude chtít napodobit některé její vlastnosti jako třeba ovládání hlasem. Druhá verze Google TV se pak zas bude chtít dát zapomenout neúspěchu své první generace.

Největší světový veletrh spotřební elektroniky se už od roku 1967 každoročně pořádá v americkém „centru zábavy" Las Vegas a v průběhu let se na něm veřejnosti přestavily produkty jako videorekordér, CD přehrávač, DVD nebo Xbox.

Ročník 2012 začíná v úterý 10. ledna a končí tentýž týden v pátek. O dění a zajímavých technologiích bude přímo z místa dění informovat Jan Kovalík.

 

Právě se děje

Další zprávy