World Series of Poker Texas Hold'em

Tamara Čížková
26. 6. 2007 0:00
Poker ve vašem mobilu.

Více o této hře najdete zde!

Jistě každý ví, že poker je hra, která se mastí s 52 kartami a s jasným cílem: co nejvíce oškubat své soupeře! Tahle mobilní verze, vycházející z prestižního turnaje, je založena na jedné z nejoblíbenějších variant pokeru Texas Hold'em. Setkáte se tu s esy světového šampionátu v pokeru, jakými jsou Scott Fischman nebo Chris "Jesus" Ferguson. Tenhle borec tu má i funkci kibice, bude vám během hry radit, jaké jsou vaše šance na úspěch (stačí jen zmáčknout hvězdičku). V gamesce si můžete vybrat nejen své hráčské jméno, ale i za jakou postavu budete poker smažit, je tu hned několik tváří mužských i ženských.

Foto: Hratelně.cz

#hodnoceni

Texas Hold'em se od základního pokeru liší v tom, že každý účastník po zaplacení vkladu obdrží do ruky dvě karty, které ostatní nevidí. Následně jeden po druhém sází nebo dorovnává sázky a poté se objeví první tři společné karty, tzv. "flop", které jsou lícem nahoru tak, aby všichni u stolu spatřili jejich hodnotu. Hráči buď skončí, nebo pokračují v sázkách. Zvukový signál a zavibrování vám dá vědět, že jste to vy, kdo je na tahu. Hru můžete buď zadržet (volba "check"), tedy přenechat tah dalšímu hráči, vsadit ("bet"), dorovnat sázku (takzvaně hlásit, "call"), vklad dorovnat a zároveň ještě navýšit ("raise"), nebo to prostě zabalit ("fold"), pokud myslíte, že to, co držíte v ruce, nestojí za nic. Postupně se přihazují na stůl další karty, až je z nich pětice, a mezitím probíhají další sázky. Vyhrává ten, kdo dá společně se svými dvěma kartami v ruce do kupy nejlepší pokerovou kombinaci. Pro osvěžení paměti uvádíme hierarchii od nejlepší k nejhorší: čistá postupka pěti karet, poker (čtyři stejné hodnoty), full house (trojice a dvojice), flush (stejná barva pěti karet), špinavá postupka pěti karet, trojice, dvě dvojice, jedna dvojice. Pokud nic nemáte, rozhoduje nejvyšší karta.

Hrát můžete buď jednotlivé hry, nebo se pustit do vyřazovacího turnaje, kde postupně odpadávají ti, které spoluhráči oberou o všechny prachy. V turnaji se dá vybrat, za kolik nakoupíte žetony, a čím víc vložíte, tím větší je pak výhra ale do vyšších částek se můžete pustit až poté, co si danou sumu vyděláte. Hra je pro 2 až 8 hráčů, takže si můžete taktéž navolit, s kolika týpky budete sdílet oválný stůl. Ten celý obhlédnete pomocí tlačítek 1 a 3. Nastavit je také možné výši limitu. Právě díky různým variantám vám hra může vydržet dost dlouho jen škoda, že v ní nevyhráváte opravdové peníze!

 

Právě se děje

Další zprávy