Wolfenstein - poslední výstřel se nekonal

Karel Kreml
18. 8. 2008 0:00
Bez plamenometu v nacistickém Německu ani ránu.
Foto: Hratelně.cz

Po sedmileté pauze to začíná vypadat slibně. Po nezapomenutelném Wolfenstein 3D a slavném Return to Castle Wolfenstein se v budoucnu dočkáme dalšího titulu od Raven Software, a to bez jakýchkoliv podtitulů a jiných podnázvů - hry Wolfenstein, a to nejen pro počítače, ale rovněž na Playstation 3 a Xbox 360.

Foto: Hratelně.cz

Příběh se bude odehrávat v období druhé světové války ve fiktivním německém městě, kdy nacisté objevili nový neomezený zdroj energie, tzv. dimenzi Černé Slunce (Black Sun), díky které chtějí ovládnout svět (zápletka poněkud vyčpělá, ale což). Proto byl do akce opět vyslán tajný agent BJ Blazkowicz, jehož role se ujmeme my a pokusíme se fašistům všechny hrátky se světem zatrhnout.

Po příjezdu BJ do města s názvem Kreisau Circle naváže kontakt s odbojovou skupinou, jejíž členové usilují o svobodu a svržení nacismu, a to jakýmikoliv dostupnými prostředky. BJ se s nimi zakrátko spojí a společně budou pokračovat za stejným cílem. K tomu jim budou dopomáhat autentické zbraně, jako například samopal Thompson, MG42 a starý známý plamenomet.

Foto: Hratelně.cz

Paralelní dimenze

Na první pohled se zdá, že se jedná o tuctovou akční hru z pohledu první osoby. Ovšem myslíme si, že tomu bude jinak; ve hře budeme svědky hlavně městských přestřelek a nacistického okultismu, který nezná mezí. Němci se totiž snaží využít sílu dimenze Black Sun a dostat se do ní, zaručeně se tam podíváme i my.

Díky neznámé dimenzi postupem času totiž BJ získá nadlidské schopnosti, v některých případech ne nepodobné těm, co nám poskytoval nanosuit v Crysis, nicméně tentokrát bez nanotrenek. BJ bude moci být mnohem rychlejší a jeho pohyb se celkově změní, nepřátelské vojáky bude už na dálku vidět jasněji a taktéž díky nadpřirozené dimenzi uvidí tajné cesty, které by v našem světě jinak nespatřil.

Foto: Hratelně.cz

Viděna byla pasáž, kdy BJ utíkal před skupinkou nacistických vojáků. A vzhledem k tomu, že on narozdíl od nich mohl využívat síly dimenze, utekl jim cestou, kterou vojáci neměli šanci spatřit, natož ji použít. Jediné, co viděli, bylo, jak BJ proběhl cihlovou zdí a tím se jim tak ztratil z očí.

Stejně jako v původním Wolfensteinovi budou i v tomto světě existovat různé artefakty a skryté poklady. Autoři také slibují, že se dočkáme jakéhosi obchodování a za různé cennosti si budeme moci vylepšit například průbojnost munice.

Foto: Hratelně.cz

Grafika doposud neakční

Graficky hry nás doposud moc nezaujala, a to i přesto, že se autoři snaží zachovat depresivní atmosféru tamní situace. Nicméně nechceme házet flintu do žita, hra ještě není zdaleka dokončena a v cílové rovince se může ledacos změnit. My v to alespoň doufáme.

Chybět samozřejmě nebude multiplayer, který by měl být vyvíjen ve stejném smyslu, jako Wolfenstein: Enemy Territory. Očekávat se dají třídy vojáků s různou specializací, módy jako boje o vlajku a rovněž se i dočkáme použití speciálních zbraní, které bude pohánět Black Sun. To vše pravděpodobně spatříme již v prvním čtvrtletí roku 2009.

 

Právě se děje

Další zprávy