Virtuální sexbomba: Joanna

Radek Pergl
14. 3. 2008 0:00
Agentka a hvězda pánských časopisů.
Foto: Hratelně.cz

Jen velmi málo herních postaviček vynesla jejich sláva tak vysoko, že se objevily na obálkách neherních časopisů. Slečna jménem Joanna Dark do této elitní skupinky patří a to má za sebou jenom tři hry! Skoro by se chtělo říct, že jde o Laru Croft nintendovských konzolí, jenže to by nesměla vyjít poslední hra, ve které si Joanna zahrála hlavní roli, jako exkluzivní titul pro Xbox 360.

Původně tomu tak být nemělo. Po obrovském úspěchu titulu Perfect Dark, který vyšel v roce 2000 pro konzoli Nintendo 64, následovala stejnojmenná rychlokvaška pro Game Boy a vyjít mělo i plnohodnotné pokračování pro Nintendo GameCube. Nicméně vývojářský tým Rare získal do područí Microsoft a bylo rozhodnuto - Perfect Dark Zero bude xboxovou hrou. A tak se i stalo.

Čtěte také:

Videoherní sexbomby: Kasumi
Videoherní sexbomby: Ada
Videoherní sexbomby: Trish
Videoherní sexbomby: Elexis
Videoherní sexbomby: Glorie
Videoherní sexbomby: Carla
Videoherní sexbomby: Mai
Videoherní sexbomby: Hana
Videoherní sexbomby: Rachel
Videoherní sexbomby: Taki
Videoherní sexbomby: Jill
Videoherní sexbomby: Lara Croft
Videoherní sexbomby: Bloodrayne

Je zajímavé sledovat, jak se mezitím proměnila samotná Joanna. Zprvu nenápadná agentka, která v grafice konzole 64 připomínala spíše rachitického chlapa, se proměnila v sexy kost, která dokonce ozdobila obálku pánského časopisu FHM. Původní plány byly však jiné: v Rare se uvažovalo o manga stylizaci hrdinky, ale hráči a fandové série si nakonec vydupali více realistickou podobu. 

Příběhové pozadí je pak víceméně tradiční. Joanna Dark (její jméno je odvozeno od Johanky z Arku - Jeanne d'Arc) vyrůstala se svým otcem, který se živil jako lovec odměn. Klasickou školu navštěvovala v Pekingu, ale odtud musela odejít, když zmrzačila jednoho spolužáka. Vzdělání ji tedy zprostředkoval otec a jako bonus přidal výcvik v sebeobraně, zacházení se zbraněmi, stopování a dalších dovednostech, které se každému žoldákovi hodí. Už jako teenager začne Joanna pomáhat svému otci a ve svých dvaceti letech se vydává na svou první opravdovou misi.  Zbytek už se dá docela dobře předvídat: vražda otce, cesta za pomstou... Však to znáte.

Vedle zmiňovaných tří her, z nichž zejména ta první byla skutečně veleúspěšná, se Joanna objevila také ve třech literárních počinech, jež navázaly na události z xboxové verze. A mimochodem - ono "Perfect Dark" je Joanninou přezdívkou. Vzniklo to tak, že se Joanna zeptala svého šéfa, jak že tu misi zmákla, a on jí odpověděl, že perfektně.

Profil

Jméno: Joanna Dark
Povolání: agentka Dark Bail Bonds, Carrington Institute
Oblíbené zbraně: Viblade Sword, Magnum, P9P
Hry: Perfect Dark (Nintendo 64 a Game Boy), Perfect Dark Zero

 

Právě se děje

Další zprávy