Skvělé úspěchy Čechů a Slováků na EPT v Praze

Jan Kořen
13. 12. 2007 12:00
Jak si "naši" vedou na Euro Poker Tour.
Foto: Hratelně.cz

V kongresové hale pražského hotelu Hilton vstupuje do své závěrečné fáze turnaj Pokerstars.com European Poker Tour, pokerová událost století v Česku. Již dnes je jasné, že tato ve světě extrémně populární soutěž skončí v Praze úspěchem nejen pro organizátory, ale také pro domácí pokerový sport. Do turnaje, který začal dvěma vyřazovacími dny v pondělí a v úterý, se celkem přihlásilo 555 hráčů, přičemž účast každého z nich byla podmíněna vstupním vkladem ve výši 5.000 eur.

Byl tak vytvořen prizepool, který nemá v Česku obdoby. Celkem je placeno 56 míst, přičemž poslední placený hráč získá 6.380 eur a vítěz obdrží úctyhodnou sumu ve výši 708.400 eur. Ve čtvrtek by mělo usednout k pokerovým stolům 32 hráčů a vynikající zprávou je, že se mezi nimi objeví i jeden domácí hráč a jeden hráč ze Slovenska. Českým želízkem v ohni je pražský pokerový hráč František Stříž a slovenské barvy bude hájit president Slovak Poker Federation Dag Palovič.

Foto: Hratelně.cz

Pavlovič dokonce vede průběžnou klasifikaci, což je zatím obrovský úspěch, protože se do turnaje přihlásila celá řada pokerových hráčů z evropské profesionální špičky. Naději na skvělé konečné umístění mají ale oba českoslovenští zástupci, protože hrají zatím výborně. Pokerstars.com European Poker Tour se hraje jen v několika pečlivě vybraných evropských městech a Praha je po Varšavě jeho druhou východoevropskou zastávkou.

Letošní čtvrtý ročník EPT má již za sebou 4 turnaje v Barceloně, Londýně, Badenu a Dublinu. Hlavním sponzorem série je tradičně společnost Pokerstars provozující největší internetovou pokerovou hernu na světě. V únoru 2006 se Pokerstars zapsala do Guinessovy knihy rekordů jako první webová stránka věnovaná pokeru, na níž hrálo simultánně 100.000 hráčů. Hlavního pražského turnaje European Poker Tour se zúčastnila více než jedna třetina hráčů ze Skandinávie, kde je poker extrémně populární.

Foto: Hratelně.cz

Větší počet hráčů přijel také z Itálie, Německa, Francie, Británie a Nizozemí. Česko mělo v turnaji celkem 18 hráčů, Slováků přijelo 7, Poláků pět a Maďarů jedenáct. Praha vidí v akci také několik světových šampiónů a širší evropskou pokerovou špičku. Za všechny jmenujme alespoň jmenujme alespoň ty největší hvězdy, mezi něž patřila tato jména: Katja Thater, Rob Hollink, Luca Pagano, Praz Bransi, Dag Mikkelsen, Martin Wendt, Kris Kjondal, Michel Abecassis, Magnus Petersson, Christer Johansson, Bertrand Grospellier, Rolf Slotboom, Marc Karam, Andreas Hoivold, William Thorsen, Joseph Mouawad, Jan Sjavik, Thomas Wahlroos, Jani Sointula.

Vítěz hlavní pražské soutěže EPT by měl být znám v pátek. Součástí pražského pokerového svátku jsou také každodenní CASH hry a tři vedlejší turnaje s nižším vstupním poplatkem. Ten dvoudenní se vstupem 550 začal v úterý a do turnaje s vkladem 2.100 vstoupí hráči ve čtvrtek v šest hodin večer. Třetí doprovodný turnaj za 1.070 eur začíná v pátek ve 12 hodin, tj. stejně jako finálový stůl hlavního turnaje.

 

Právě se děje

Další zprávy