Sedm nejvíce romatických příběhů ve hrách

Josef Kníže
1. 5. 2008 1:57
Obětování, rozžhavené bouchačky a neméně žhavé polibky. Najdete tu vše.
Foto: Hratelně.cz

Máme tu krásný první máj, což je už tradičně lásky čas, proto jsme vám připravili 7 těch nejkrásnějších romantických příběhů všech dob. Hry se, stejně jako filmy, neustále vyvíjejí a určitě mi dáte za pravdu, že je příběh stále důležitější složkou téměř každé hry. Není tak s podivem, že se v něm kromě rychlých aut a šílených hrdinských kousků čas od času objeví nějaký ten zaláskovaný příběh. Ty nejlepší z nich jsou pak právě zde.

Foto: Hratelně.cz

Prince of Persia: Sands of Time
Ano, nemluvíme o tom klasickém dobrodružství z roku 1989, i když měly pestrobarevné čtverečky zajisté také něco do sebe. První úspěšná reinkarnace od Ubisoftu z roku 2003 s názvem Písky času měla z celé novodobé trilogie nejromantičtější příběh, částečně také proto, že se poslední dva díly zaměřily více na trhání skalpů, než pulírování vašeho mozku myšlenkami o vztahu. Posuďte sami: smrt hrdinova otce, zlý vezír a zakleté království, jediní přeživší vy a dcera sultána Farah, se kterou se musíte spojit, abyste přežili a pomstili se. Samozřejmě přeskočí jiskra, vzájemná pomoc, sympatie. Jejich vztah graduje celou hrou a nechybí ani povinná milostná scéna. Konec pak předčí i Armageddon, kdy se Farah obětuje a vy dokonáte svůj úděl se zatlačenou slzou v oku. A to jen proto, abyste po několika letech v závěrečném dílu trilogie zjistili, že je Farah vlastně naživu a vy jste celou tu dobu buleli zbytečně. Čert vem ten Hollywood.

Foto: Hratelně.cz

Odin Sphere
Jeden ze zářivých příkladů fantasy romance, příběhu Temného rytíře Oswalda a valkýrie Gwendolyn, dcery démonického Lorda Odina, jejichž milostný vztah jako by z oka vypadl středověké mytologii. Příběh dvou zmatených duší, které našli lásku na tom nejméně očekávaném místě, začíná Gwendolynovou cestou do podsvětí pro duši svého milovaného, ke královně Odette, ďáblu samotnému (ďáblici chcete-li). Celý příběh je pak vyprávěn ve dvou kapitolách, první z nichž popisuje zamilování Gwendylony do Oswalda, načež se role obrátí a ve druhé se dozvídáme o stejných pocitech ze strany Oswalda. Ať se na to díváme z jakékoli strany, jedná se o jeden z nejvíce dojemných romantických příběhů na herní scéně a bezesporu patří do sbírky každého milovníka fantasy.

Foto: Hratelně.cz

Max Payne 2: The Fall of Max Payne
První Maxův příběh ukázal herní scéně, jak se mají dělat akční hry a Matrix mohl jen blednout závistí. Jediné, co mu však chybělo, byla pořádná love story (Maxova mrtvá manželka se rozhodně nepočítá). To ale měrou vrchovatou vynahradilo pokračování, které nejen překonalo jedničku co se přestřelek týče, ale také přidalo Monu Sax jako femme fatale a spoustu pichlavých konverzací mezi dvěma hlavními protagonisty. Po celou hru tak posloucháte Maxovy zmatené myšlenky o tom, zda je správné se zabouchnout do další, když vám na záda dýchá mrtvá manželka, ze strany Mony jsou pak city důkladně skryty až do konce. Kromě společného zájmu v podobě kluzkého hlavního záporáka Vladimira Lema sdílejí i minulost (první díl) a z celé hry máte pocit dobře sepsaného scénáře. Nic naplat, po vzoru všech filmových detektivek dostane Mona na konci kulku do zad a vám tak nezbyde nic jiného, než hlavního záporáka provrtat ve jménu vyšších cílů. Co mají všichni s tím obětováním?

Foto: Hratelně.cz

Uncharted: Drake´s Fortune
Opravdu jste si mysleli, že v novodobém Indiana Jonesovi na žádnou milostnou zápletku nenarazíte? Ale prosím vás, hlavní hrdina hezčí než Brad Pitt a Tom Cruise dohromady, ke komu jinýmu byste se tulili v nesnázích? Inu, Nathan Drake, neboli vy, je hledač pokladů a se svým přítelem hledá bájné El Dorado. Nemůže tu chybět ani ženský faktor v podobě poslední členky týmu, sympatické Eleny, která jakožto reportérka chce celou akci zdokumentovat. Místo El Dorada se na ně však usmějí koruny stromů neznámého ostrova, na kterém ztroskotají. Vše ale není tak černobílé poté, co skupinka zjistí, že je na ostrově skryté španělské zlato, které v sobě skrývá hrozivou kletbu. A jako na potvoru chce zlato i úhlavní nepřítel Drakea, impozantní Gabriel Roman, který kromě pirátů přitáhl i celou amrádu žoldáků. Na pozadí tohoto konfliktu se odehrává onen románek Drakea s Elenou, kteří se ze začátku nemají příliš v lásce. Musí se však společně postavit hrozbě a jak už je to obvyklé, nebezpečí spojuje. Za celou hru však na sebe pouze házejí romantické pohledy a díky neustále svištícím kulkám kolem hlav se onoho polibku hráči dočkají až na úplný konec. Recenzi najdete zde.

Foto: Hratelně.cz

ICO
Skutečně nikdo nečekal, že se ze zdánlivě obyčejné hry vyklube dojemný, romantický a téměř pohádkový příběh, který si získá srdce každého procítěného hráče. Ico ve své době překvapilo hlavně skvěle atmosférickým příběhem až epických rozměrů a hlavním tahounem byla ústřední dvojice, rohatý chlapec Ico a éterická princezna Yorda, kterou na začátku hry osvobodí. Začíná dlouhé putování za svobodou skrze opuštěný hradní komplex, který je plný tajemství a nebezpečí. Yordu totiž chtějí ukrást podivní démoni, kteří vylézají všude možně z portálů, a tak vám nezbývá než sebrat klacek pod nohama a začít bojovat. Celý vztah našeho párku je téměř idylický, tajemný a něžný, ačkoli se výraznějších romantických scén nikdy nedočkáme. Možná právě proto se ale jedná o jeden z nejlepších romantických příběhů.

Foto: Hratelně.cz

Devil May Cry
Pokud nejlepší holka, kterou může muž najít, mu má připomínat jeho mámu, v tom případě vyhrál Dante jackpot. Stvořena démonickým lordem Mundusem v první hře dle Evy, obrazu matky našeho démonického lovce, Trish hromadila určité teplé city k Dantemu, přičemž skončila jako jeho parťák na cestě za Mundusovou porážkou. Zatímco je více než divné mluvit o milostných citech člověka, který byl vytvořen dle obrazu matky svého milovaného, pokud na to nemyslíte, zdá se být Dante a Trish ideální pár a více než zajimavým příspěvkem do kolekce milostných příběhů. Recenze na Devil May Cry 4 zde.

Foto: Hratelně.cz

Final Fantasy X
Zapomenout na nejepičtější japonské příběhy, kde je love story téměř tak pravidelné, jako revizor v metru, by bylo hříchem. Jeden z těch nej se odehrává v desáté reinkarnaci této slavné série, s milostným párem Yunou a drsným Tidusem. Yuna, vyvolaná mocným Yevonem a předurčena zemřít, nachází muže svých snů v rozcuchané hvězdě blitzballu Tidovi, a později ve hře zjišťujeme, že je Yuna taktéž jeho vyvolená. Osud ale rozhodne jinak a Tidus navždy mizí. Jejich láska však byla tak silná, že Squaresoft vytvořil přímé pokračování s názvem Final Fantasy X-2, kde Yuna a další dvě bojové děvy Rikku a Paine spojují své síly, aby našli Tiduse. Podařilo se? To závisí na tom, jak pozorně jste hráli.

 

Právě se děje

Další zprávy