První záběry z hraní Far Cry 2

Radek Pergl
7. 9. 2007 12:44
Podívejte se na 13 minut do Afriky spolu s Far Cry.
Foto: GamesRadar.com

Na GameTrailers můžete najít první video, které ukazuje Far Cry 2 v akci. Uvidíte tak všechno, o čem se mluvilo v dřívějším představení. Stromy a tráva se náramně houpají ve větru, při přejetí keře autem se krásně rozletí na kousky nebo stromy, které můžete pocuchat zbraněmi, pěkně přicházejí o větve. Uděláte si mnohem lepší obrázek o hratelnosti, kdy s mapou v levé ruce a kompasem v pravé hledáte místa zadání podle vaší mise. Volnost je tedy naprostá a jednotlivé checkpointy jsou od sebe docela vzdálené, takže jistě přijde vhod džíp.

Hned na začátku tak hráč vyčistí jedno stanoviště, ukradne auto a jede k dalšímu, přičemž přeživší vojáci naskočí do vozidla a začně stíhací jízda malebnou africkou krajinou. Během ní doslova narazí na další vesničku, kde se pokračují drsné boje mezi dřevěnými chajdami s plechovými střechami. Když je čistý vzduch, najde další vozidlo a jede na místo, kde si vymění arzenál - pistoli za UZI, pušku za lepší kousek, těžký kulomet za plamenomet. Právě díky němu záhy rozpoutá peklo kolem nepřátelské základny, kterou zahalí větrem rozfoukané plameny a hustý kouř.

V akci uvidíte také zničitelnost prostředí a hlavně systém léčení. Dřevěné chatrče se dají rozstřílet na třísky, vyhodit granáty do vzduchu nebo rozbourat najetím vozidla, což samozřejmě poznáte i na jeho kapotě. Když chytíte několik kulek, musíte si je vytáhnout nožem nebo kleštičkami, pokud vám začne hořet kus oděvu, musíte ho plácáním uhasit. Vše pak uzavírá jízda buginou a let rogalem nad údolím.


 

Právě se děje

Další zprávy