Prototype - nová hra od tvůrců Scarface

Radek Pergl
10. 8. 2007 11:35
Nová akce od tvůrců Scarface bude plná konspirací.

CD Projekt nám dnes zaslal tiskovou zprávu ohledně nového titulu s názvem Prototype, zajímavé akci s otevřeným světem, kde hlavní hrdina bude schopný brát podobu lidí kolem a využívat jejich zvláštních schopností - podobný systém byl například ve hře Messiah, kde jste jako malý andělíček vstupovali do různých těl a získávali tak jejich specifika (zbraně, pokud byly ozbrojení atd.), ale to už si ostatně můžete přečíst níže. Tady to je:

Sierra Entertainment, divize Vivendi Games, dnes oznámila nový titul s názvem PROTOTYPE. Jedná se o zbrusu nový typ open-world hry, která obsahuje bohatý příběh plný spiknutí, podvodů i smrtelně rychlé akce.

Tento titul vyvinula společnost Radical Entertainment (The Incredible Hulk: Ultimate Destruction, The Simpsons Hit & Run, Scarface: The World is Yours pozn. autora), která je uznávaným vývojářem právě tohoto typu her. Hlavním hrdinou příběhu PROTOTYPE je Alex Mercer, muž stíhaný vlastní minulostí, který ve městě New York bojuje tajnou válku. Časem se však události začnou vymykat kontrole a různé konspirace v ústředí začnou ohrožovat samotnou existenci lidstva. Neuvěřitelné schopnosti měnit podobu umožňují Mercerovi stát se přesnou kopií a ukrást schopnosti každému, kdo mu zkříží cestu.

PROTOTYPE debutuje na počítačovém zábavním systému PlayStation 3, na herním a zábavním systému Xbox 360 od společnosti Microsoft i na PC. Na vydání se můžeme těšit v létě 2008.

"Radical Entertainment je zárukou úspěšných open-world her a Sierra Entertainment je nadšena tím, že tato firma vyvíjí originální hru, která rozjitří fantazii novinářů i hráčů," pravil Martin Tremblay, president Worldwide Studios Sierra Entertainment. "PROTOTYPE představuje sílu interních studií Sierra Entertainment a opět dotvrzuje, že zůstáváme věrni svému závazku vytvářet originální a napínavé hry."

"Radical Entertainment vytváří nejdynamičtější herní postavu, jakou si jen dovedete představit. Počínaje zcela volným pohybem až po plně propracovaný boj. Můžete přelézat či přebíhat přes jakýkoli povrch včetně stěn, vyskakovat až do 30 poschodí a ničit vše, co se vám namane do cesty," praví Kelly Zmak, president Radical Entertainment. "Náš tým z Radical svou hru postavil na technologii, která nám pomáhala i při tvorbě našich předchozích úspěšných titulů. Nyní můžeme směle vytvořit obrovský a volný svět a vsadit do něj velmi silnou postavu, která se bude pohybovat po velkoměstě jako New York, plném různých spiknutí, komplotů a dezinformací."

 

Právě se děje

Další zprávy