Oblíbený Samsung Galaxy Ace přichází ve verzi Plus

Adam Pešek
10. 1. 2012 3:53
Samsung Galaxy Ace prošel po novém roce omlazovací kúrou. Aktuální generace k názvu přichází z názvem prodlouženým o slovo Plus, větším displejem a novými "vnitřnostmi"
Foto: Aktuálně.cz

Samsung Galaxy Ace je aktuálně jedním z nejžádanějších smartphonů střední třídy a korejská firma proto v novém roce přišla s jeho vylepšenou verzí. Název se prodlužuje o slovo Plus, stejně tak se o něco zvětšuje i displej telefonu, zatímco šířka lehce klesá. Nakolik se ale zvýší příznivá cena kolem šesti tisíc korun, zatím není jasné.

Samsung Galaxy Ace Plus dále nově dostal gigahertzový procesor, operační paměť vzrostla na 512 megabytů a rozšíření doznala i vestavěná paměť. Ve výsledku se jedná o jakési přizpůsobení zastarávajícího modelu dnešním standardům mainstreamového telefonu a trochu paradoxní je pouze použití operačního systému Android 2.3 Gingerbread, když nástupce Ice Cream Sandwich už je delší dobu k dispozici.

O úspěchu telefonu tak nejspíš bude znovu rozhodovat jeho pořizovací cena, kterou server MobilMania.cz odhaduje na sedm tisíc korun.

Na trh Samsung Galaxy Ace Plus vstoupí v průběhu ledna. Premiérově se představí v Rusku, odtud pak zamíří do Evropy a posléze i zbytku světa.

 

Právě se děje

Další zprávy