Nový Xbox bude s integrovaným Skypem

tl
30. 5. 2012 10:24
Nová generace Xboxů zřejmě nabídne službu Skype
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect
Xbox 360 a pohybový ovladač Kinect | Foto: Microsoft

Už je to přes půl roku, kdy se Skype stal součástí Microsoftu, který nám od té doby slibuje, že službu jeho služby využije všude, kde to půjde. Před nedávnem byla vydána verze této hlasové aplikace pro Windows Phone, a nyní na integraci Skypu do svých zařízení netrpělivě čekají uživatelé Xboxu. A to i přesto, že už nyní spolu hráči mohou komunikovat pomocí Kinectu nebo Live Vision kamery.

Zatím není jisté, zda se Skype objeví pro současné konzole Xbox 360, nicméně skoro jisté je, že bude součástí nové generace populární herní konzole, které se zatím přezdívá Xbox 720. Dokazuje to pracovní nabídka Microsoftu, v rámci které hledá vývojáře, kteří mu pomohou „umožnit úžasné herní zážitky z hlasové a video komunikace na další generaci Xboxu."

Kdy se ale tak stane, není zatím vůbec jisté. Microsoft se nedávno vyjádřil, že nový Xbox letos očekávat nemáme, a že na trhu se objeví spíše až v druhé půli roku 2013. O datu vydání a výbavě nové konzole samozřejmě koluje po internetu mnoho nepodložených zvěstí, které ale možná budou potvrzeny či vyvráceny už na nadcházejícím herním veletrhu E3, který se koná příští týden v Los Angeles.

--------------------------------------------------------------------------------

Herní konzole - velký výběr pro vás.

 

 

Právě se děje

Další zprávy